Antena 3 CNN Actualitate Locale Telegondola din Sinaia a fost oprită din cauza unei pene de curent. Oamenii au stat blocaţi minute în şir

Telegondola din Sinaia a fost oprită din cauza unei pene de curent. Oamenii au stat blocaţi minute în şir

Telegondola din Sinaia a fost oprită sâmbătă din cauza unei pene de curent.

Telegondola din Sinaia a fost oprită din cauza unei pene de curent. Oamenii au stat blocaţi minute în şir
Sursa foto: opusvilla.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Feb 2023   •   17:26

O pană de curent a avut loc, astăzi, în întreg județul Prahova, iar din cauza acesteia telegondola a fost oprită. 

Oamenii care au fost surprinși de pana de curent au așteptat și 40 de minute pentru a se putea întoarce, potrivit corespondentului Antena 3 CNN Andreea Dumitrache care se afla la fața locului.

Din fericire, nu s-a făcut mare aglomerație în momentul repornirii sistemului. Deși mulți dintre turiști au urcat la cota 1400 și au rămas acolo, domeniul schiabil este închis din cauza vântului puternic, așadar, nu au rămas multe persoane blocate la cota 2000.

Ca și soluții alternative, Telegondola ar fi putut folosi mașini cu care să coboare oamenii sau cei care se încumetau, să o ia pe jos, parcurgând un drum de o oră și jumătate.

Citește și: Pană de curent la Opera din Timişoara, în deschiderea Capitalei Europene a Culturii | Nicolae Ciucă, prezent la ceremonie

În acest moment totul merge conform programului. Asta, după ce abia după aproximativ 30 de minute, pana de curent a fost rezolvată, potrivit reprezentanțiilor companiei Electrica.

Primarul orașului, Vlad Oprea, a declarat că Sinaia a rămas fără curent timp de jumătate de oră și că acest lucru s-a întâmplat din cauza căderilor de zăpadă din ultimul timp și a depunerilor de chiciură pe cabluri. 

„Din păcate, tot orașul Sinaia a rămas fără curent timp de o jumătate de oră. Acest lucru s-a întâmplat din cauza căderilor de zăpadă din ultimul timp, a depunerilor de chiciură pe cabluri. Au picat copaci pe instalații și s-au rupt, au declanșat un scurt și au sărit transformatoarele. Nu este prima oară când se întâmplă acest lucru, dar chiar atât de grav nu s-a întâmplat, să rămână tot orașul fără curent", a declarat Vlad Oprea.

De asemenea, primarului orașului Sinaia a criticat dur compania Electrica, potrivit euronews.ro.

"Se datorează celor de la Electrica, care nu vor să înțeleagă de atâta timp, de 30 de ani de la Revoluție încoace, că trebuie să introducem cablurile de înaltă tensiune în subteran.

Orașul Sinaia, pe banii noștri, am introdus în subteran, pe 54 de străzi, alimentarea cu energie electrică pentru cetățeni și cei de la Electrica nu recunosc această lucrare. Pur și simplu suntem în discuții cu ei de aproape opt luni de zile", a adăugat Oprea.

Potrivit lui Vlad Oprea, 15-20% din oraș nu este încă racordat la curent.

"Cablurile sunt în continuare aeriene. A rămas și spitalul din oraș fără curent. Norocul nostru este că am cumpărat generatoare și au funcționat. Nu au fost probleme deloc. Erau internate aproximativ 40 de persoane și erau și operații în curs. Dacă nu era curent lucrurile luau o turnură foarte grea. 15-20% din oraș nu este încă racordat la curent. Nu au fost pagube. 

Telecabina și telegondolele au în dotare generatoare, au motoare diesel și coboară în siguranță turiștii în oraș. Turiștii care au fost în telegondolă au putut să coboare fără probleme, a mai explicat primarul orașului Sinaia.

×
Subiecte în articol: prahova Sinaia pana de curent
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close