Antena 3 CNN Actualitate Locale Trei tineri din Cluj au fost arestaţi de DIICOT pentru trafic de droguri. Unul dintre ei şi-a ucis iubita în urma unui accident

Trei tineri din Cluj au fost arestaţi de DIICOT pentru trafic de droguri. Unul dintre ei şi-a ucis iubita în urma unui accident

Trei persoane au fost arestate preventiv într-un dosar de trafic de droguri instrumentat de polițiștii și procurorii DIICOT din Cluj.

Trei tineri din Cluj au fost arestaţi de DIICOT pentru trafic de droguri. Unul dintre ei şi-a ucis iubita în urma unui accident
Sursa foto: Poliția Română
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Apr 2023   •   17:46

În timpul anchetei, vineri, într-o mașină au fost descoperite 26 kg de cannabis și 18 kg de substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive (3CMC).

Polițiștii BCCO și procurorii DIICOT Cluj au documentat activitatea infracțională a trei persoane, bănuite de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză, s-a reținut faptul că, începând cu vara anului 2022, cei trei bănuiți ar fi procurat, manipulat, stocat și distribuit droguri de risc și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, mai multor consumatori din județul Cluj.

Citeşte şi: Bărbat care transporta aproape 50 de kilograme de droguri, prins de polițiști, în Cluj

Joi, unul dintre suspecți a fost prins în flagrant delict după ce ar fi comercializat aproximativ 800 de grame de substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive (3-CMC). Acesta este cercetat și pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Polițiștii și procurorii au făcut în acest caz opt percheziții domiciliare, în urma cărora au confiscat 1,7 kg de cannabis, 342.650 de lei, 4.165 de euro, precum și alte bunuri de interes în cauză.

Vineri, în continuarea cercetărilor, polițiștii au identificat un autoturism cu privire la care exista bănuiala rezonabilă că ar avea depozitate substanțe interzise. În interiorul acestuia au fost descoperite și ridicate 26 kg de cannabis și 18 kg de substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive (3CMC).

Trei bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 38 de ani au fost reținuți și ulterior arestați preventiv.

Tudor Cîrje a fost acum arestat, alături de Adrian Groșan și Emil Horea Popa

Surse susțin că cei trei bărbați arestaţi ar fi Cîrje Tudor Ștefan care și-ar fi omorât iubita, ce era studentă la Cluj, într-un accident rutier în 2019, Grosan Adrian, interlop cu antecedente pe tâlhării și Popa Horea Emil, care era locotenentul lui Cîrje. Acesta a vandalizat mașina unui jurnalist la comanda șefului.

Tudor Cîrje, șoferul care a făcut accidentul în care a murit studenta Gabriela Ripan, este unul dintre cei tineri arestaţi pentru trafic de droguri. Tribunalului Cluj l-a condamnat pe Tudor Cîrje la 2 ani și 6 luni de închisoare. Familia Gabrielei Ripan a făcut apel împotriva acestei sentințe, pe care o consideră blândă. 

Cauza este pe rol la Curtea de Apel Cluj.

Vezi și: Patru traficanți care vindeau droguri lângă o școală din București au fost puşi sub arest la domiciliu

Cum s-a produs cumplitul accident în care şi-a pierdut viaţa Gabi Rîpan

Tragedia s-a produs în noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2019, atunci când Gabi Rîpan, o studentă din Suceava aflată în Cluj-Napoca, l-a lăsat pe Ştefan Tudor Cîrje să îi conducă maşina, un Mercedes primit cadou de la părinţi la împlinirea vârstei de 18 ani.

Pe drumul dintre Gilău şi Cluj-Napoca, şoferul a încercat să o impresioneze pe Gabi şi să îi arate cum ştie el să conducă Mercedesul CLS, astfel că a făcut câteva greşeli ce s-au dovedit a fi fatale pentru tânăra studentă.

Procurorii au arătat, în rechizitoriu, că tânărul conducea pentru prima dată maşina Mercedes-Benz CLS 500 4Matic, proprietate a Gabrielei Rîpan, astfel că nu cunoştea maşina; a condus cu o viteză de aproximativ 150 de km/h pe carosabilul acoperit cu polei; a cuplat modulul SPORT al maşinii şi a decuplat sistemele de protecţie ale maşinii.

Astfel, la un moment dat, maşina a derapat şi s-a izbit violent de un stâlp metalic, iar maşina s-a rupt în două. Gabi Rîpan a murit câteva ore mai târziu, în timp ce Ştefan Tudor Cîrje a rămas fără un picior.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: trafic de droguri droguri Cluj
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close