Antena 3 CNN Actualitate Locale "Trans-Salina", unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, a fost asfaltat integral! Cum arată și de ce a fost denumit așa

"Trans-Salina", unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, a fost asfaltat integral! Cum arată și de ce a fost denumit așa

Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, lung de aproape 8 kilometri, a fost asfaltat integral.

"Trans-Salina", unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, a fost asfaltat integral! Cum arată și de ce a fost denumit așa
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    10 Iul 2023   •   09:42

Vorbim despre Trans-Salina, aşa a fost denumit drumul care unește satele Ocnișoara şi Odverem de Ciuguzel, între oraşele Blaj şi Aiud.

Drumul străbate şi două sate în care mai trăiesc doar 50 de oameni. Ocnişoara a văzut asfaltul pentru prima dată în 2021. Dar autorităţile din Alba au planuri mari acolo: vor să facă o staţiune balneară.

Lucrările de modernizare a drumului comunal Ciuguzel-Ocnişoara-Odverem sunt aproape de final. Drumul a fost denumit Trans-Salina pentru că traversează o zonă de podiș spectaculoasă, cu pante abrupte și serpentine și trece pe lângă masivul de sare din Ocnișoara. Mai mult, în zonă va fi construită şi o staţiune balneară.

"Se fac ultimele pregătiri şi am reuşit finalizarea drumului care o să faciliteze accesul pe viitoarele băi sărate care o să fie implementate de către consiliul judeţean Alba, facilitează transportul în zonă, îi ajută pe cetăţeni pentru deplasări în interiorul comunei", spune Marian Cătălin Indreiu, primarul comunei Lopadea Nouă.

Citește și: Județul din România în care 16 localități au rămas pustii. Niciun om nu mai locuiește acolo

Drumul modernizat îi va salva astfel pe localnicii care se plâng că iarna, dar şi în perioade ploioase drumul de pământ era imposibil de folosit.

Lucrările au costat 8 milioane de lei și au fost realizate de societatea Drumuri şi Poduri Locale Alba. Drumul face legătura cu satul Ocnişoara, unde mai trăiesc doar 14 oameni și continuă spre satul Overdem, unde mai locuiesc alţi doar 35 de oameni.

Autorităţile locale speră ca lucrările de modernizare în zonă să salveze cele două sate de depopularea completă.

×
Subiecte în articol: drumuri România Trans-Salina asfaltat Alba
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close