Antena 3 CNN Actualitate Locale O trecere de pietoni a fost amenajată în mijlocul unui câmp din Iaşi. Localnicii fac glume: "Ăla e traseul gândacului de bălegar"

O trecere de pietoni a fost amenajată în mijlocul unui câmp din Iaşi. Localnicii fac glume: "Ăla e traseul gândacului de bălegar"

Într-o comună din Iaşi autorităţile au făcut o trecere de pietoni în câmp.

O trecere de pietoni a fost amenajată în mijlocul unui câmp din Iaşi. Localnicii fac glume: "Ăla e traseul gândacului de bălegar"
Sursa foto: bzi.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mar 2023   •   21:19

Pe DJ282a, între localitățile Iepureni și Larga Jijia, a fost făcută o trecere de pietoni fix în mijlocul câmpului. Trecerea de pietoni este prevăzută și cu indicatoare, scrie presa locală.

Cei care cunosc situația din zonă sunt de părere că aceasta este o risipă de bani publici și că poate fi folosită de animalele care pasc pe câmpuri.

Primarul comunei Movileni, Constantin Hodoroabă, susține că această trecere este cuprinsă în proiectul de reabilitare a drumului DJ282a, scrie bzi.ro.

Citiţi şi: Sistem inteligent salvator pentru pietoni, într-o localitate din Timiş. Cum funcţionează

Trecerea este semnalizată cu panouri reflectorizante, pentru a fi vizibilă și pe timp de noapte. Deși nu sunt pietoni în zona respectivă, asta nu a oprit autoritățile să o cuprindă în proiectul de reabilitare a drumului județean DJ282a.

"Se impunea o trecere de pietoni acolo. Ăla e traseul gândacului de bălegar și nu știu mulți. Ar trebui și un semafor", precizează Valică D. pe o rețea de socializare.

Primarul comunei Movileni, Constantin Hodoroabă, declară că la 20 de metri este o stație pentru transportul public în comun, iar cei care folosesc mijloacele de transport au nevoie de o trecere de pietoni pentru a traversa drumul județean.

"Am întrebat și noi de ce această trecere de pietoni este făcută în câmp, iar executantul lucrării a motivat că la 20 de metri este stație de transport public pentru cei care vin din satele vecine, Iepureni și Ursoaia", a spus primarul comunei Movileni.
 

×
Subiecte în articol: trecere de pietoni camp Iași
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close