Antena 3 CNN Actualitate Locale Ares, Ben şi Silva, trei câini jandarmi, ies la pensie, după 13 ani: "Vă mulţumim pentru tot ce aţi făcut pentru noi... pentru oameni!”

Ares, Ben şi Silva, trei câini jandarmi, ies la pensie, după 13 ani: "Vă mulţumim pentru tot ce aţi făcut pentru noi... pentru oameni!”

Trei câini jandarmi, Ares, Ben şi Silva, din rasa ciobănesc german, specializarea patrulare – intervenție, și-au încheiat activitatea la vârsta de aproape 13 ani.

Ares, Ben şi Silva, trei câini jandarmi, ies la pensie, după 13 ani: "Vă mulţumim pentru tot ce aţi făcut pentru noi... pentru oameni!”
Sursa foto: Facebook, Jandarmeria Mobilă Constanţa
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mai 2023   •   12:58

"Mai bine de un deceniu, Ares, Ben și Silva au participat alături de jandarmii Grupării Mobile Constanța la sute de misiuni și au făcut deliciul a mii de copii pe timpul exercițiilor demonstrative prezentate cu diferite ocazii.", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Mobile Constanţa.

"Astăzi, la final de carieră, ne amintim cu plăcere de momentele când aceștia, în vârstă de numai 3 luni, au pășit în unitatea noastră și unde odată cu parcurgerea diferitelor stagii de pregătire au devenit colegi de nădejde ai jandarmilor.

Ca o urmare firească, cei trei câini, au fost donați celor alături de care și au împlinit menirea, adică acelori oameni alături de care au învățat primele comenzi și alături de care și au petrecut întreaga viață/carieră militară.

Citeşte şi: Persoane amendate cu 8.000 de lei, după ce şi-au abandonat câinele într-o comună din judeţul Bacău

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Stând de vorbă cu conductorii câini serviciu la momentul preluării, aceștia declară următoarele:

Plt. Adj. Refigean Gihan deținătorul lui Ares: „are deja locul pregătit, mi a fost alături peste 12 ani și mi ar fi părut rău să nu fim împreună, acum la bătrânețe”

Plt. Adj. Frâncu Bogdan deținătorul lui Silva: „ nu pot renunța la ea, Silva face parte din familie, copiii care au auzit povești cu ea, abia o așteaptă”

Plt. Adj. Nucă Marius deținătorul lui Ben: „ este primul meu câine preluat în jandarmerie, cariera lui este și cariera, chiar dacă are anumite probleme de sănătate specifice ciobănescului german, nu am putut renunța la el”.

VĂ MULȚUMIM PENTRU TOT CE AȚI FĂCUT PENTRU NOI... PENTRU OAMENI!", se mai arată în mesaj.

 

×
Subiecte în articol: câini jandarmi Constanța pensie
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close