Antena 3 CNN Actualitate Locale "Am petrecut noaptea în WC" Mai mulți turiști de la un hotel din Băile Felix au ajuns la spital după ce au mâncat la restaurant

"Am petrecut noaptea în WC" Mai mulți turiști de la un hotel din Băile Felix au ajuns la spital după ce au mâncat la restaurant

Zeci de turişti au făcut toxiinfecţie alimentară, iar trei dintre ei au ajuns de urgenţă la spital, după ce au mâncat la restaurantul hotelului unde erau cazaţi în Băile Felix.

"Am petrecut noaptea în WC" Mai mulți turiști de la un hotel din Băile Felix au ajuns la spital după ce au mâncat la restaurant
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2023   •   10:10

Peste 40 de turişti cazaţi la un hotel din Băile Felix au chemat ambulanța după ce au avut simptome de toxiinfecţie alimentară.

Aceştia s-au trezit în miez de noapte cu dureri insuportabile de stomac, vărsături şi febră, simptome specifice enterocolitei. Medicii DSP Bihor au deschis o anchetă. 

Citește și: 23 de copii au ajuns la spital, după ce au fost la un ștrand din județul Sibiu

”Am petrecut noaptea în WC”

”Am petrecut noaptea în WC. N-am putut să ies deloc de la WC, din cauza apei sau din căldură. Cine ştie... Acum sunt mai bine, am mâncat un pumn de pastile”, a spus un turist, potrivit relatează observatornews.ro.

La faţa locului au ajuns imediat mai mulţi medici care i-au consultat pe turişti chiar pe scaunele din recepţie.

Citește și: Mizerie, rugină și fructe stricate, la firma care asigura mâncarea pacienților în spitalele din Constanța. Activitatea a fost oprită de inspectori

"În jurul orei 01.00, azi-noapte, mai multe persoane au acuzat vărsături şi diaree, stare generală alterată, câţiva dintre ei şi cu febră, după cum mi-a comunicat personalul trimis la faţa locului. Ancheta este în derulare.

Au fost prelevate probe din mesele oferite ieri la amiază şi aseară şi aşteptăm rezultatele. S-au luat şi probe de la pacienţi. Bolnavii au fost verificaţi de medicii Serviciului de Ambulanţă şi li s-a prescris tratament. Starea lor e mai mai bună. Doar doi au fost trimişi la spital", a declarat, pentru Agerpres, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr. Daniela Rahotă.

Citește și: 69 de persoane au ajuns la spitalul din Bistrița, cu toxiinfecţie alimentară, după un botez, o înmormântare și un parastas

DSP a pus lacătul pe bucătăria hotelului

Inspectorii DSP au aplicat o amendă de 5000 de lei. Cei de la protecţia consumatorilor au fost şi mai stricţi. În urma neregulilor găsite au pus lacătul pe bucătărie.

În hotel sunt cazaţi momentan aproape 400 de turişti, veniţi cu bilete de tratament. A fost deschisă o anchetă pentru a se stabili din ce cauză s-au îmbolnăvit turiştii.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close