Antena 3 CNN Actualitate Locale Turn de 150 de metri, demolare spectaculoasă pe platforma Petromidia Năvodari

Turn de 150 de metri, demolare spectaculoasă pe platforma Petromidia Năvodari

Un turn de 150 de metri a fost pus la pământ, în această seară, după o demolare spectaculoasă desfăşurată pe platforma Petromidia Năvodari.

Turn de 150 de metri, demolare spectaculoasă pe platforma Petromidia Năvodari
Sursa foto: Antena 3 / Facebook Primaria Navodari
de Alin Tarnovschi    |    18 Iun 2021   •   20:43

Turnul care a funcţionat ca şi coş de fum pentru platforma petrolieră, cu o înălţime de 150 de metri, era scos din operare de mai bine de zece ani, motiv pentru care conducerea platformei, respectiv compania Rompetrol, a decis să îl demoleze.

În această seară, turnul a fost pus la pământ, după o demolare spectaculoasă.

În câteva secunde, fostul coş de fum a dispărut, nu înainte ca reprezentanţii echipei de demolări să asigure întreaga zonă.

Mai mult, traficul rutier de pe DJ 226, respectiv drumul care face legătura între oraşul Năvodari şi comuna Corbu, a fost întrerupt pentru câteva minute.

"Rompetrol Energy, societatea responsabilă de construcția centralei de cogenerare de pe platforma Petromidia, anunță demolarea prin implozie controlată a coșului de fum din incinta Uzinei Termoelectrica Midia, în data de 18 iunie, ora 18:00.

Pentru minimizarea riscurilor, a fost amenajat un pat absorbant pentru atenuarea impactului demolării la sol, instalațiile din zonă au fost protejate cu plasă specială și a fost săpat un șanț de rupere a undei seismice.

În momentul demolării, echipele de pompieri de pe platforma Petromidia vor fi prezente la fața locului. Turnul de 150 de metri înălțime este scos din operare de peste 10 ani, iar, în trecut, a servit la evacuarea gazelor arse rezultate în urma procesului de producere a curentului electric.

Zona de siguranță a fost stabilită pe o rază de 300 de metri, iar personalul din acest areal va fi evacuat în timpul acțiunii de demolare, cu excepția personalului operator critic.

De asemenea, Drumul Județean 226 va fi închis timp de 10 minute, în intervalul 17:55 – 18:05", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei Năvodari.

Rompetrol Energy, societatea responsabilă de construcția centralei de cogenerare de pe platforma Petromidia, anunță...

Publicată de Primăria Năvodari pe Joi, 17 iunie 2021

×
Subiecte în articol: Petromidia Rompetrol Navodari
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close