Antena 3 CNN Actualitate Locale Patru ucrainieni, salvaţi de salvamontiştii din Maramureş | O persoană a murit: "O altfel de misiune"

Patru ucrainieni, salvaţi de salvamontiştii din Maramureş | O persoană a murit: "O altfel de misiune"

Patru ucrainieni, dintre care trei bărbaţi şi o femeie, rătăciţi în munţii Maramureşului au fost găsiţi în stare gravă de către poliţia de frontieră.

Patru ucrainieni, salvaţi de salvamontiştii din Maramureş | O persoană a murit: "O altfel de misiune"
Sursa foto: Facebook| Poliţia de Frontieră
de Alexandra Cojoianu    |    08 Dec 2022   •   11:01

Unul dintre bărbaţi care se afla în stare critică a murit în cele din urmă la spital.

Misiunea de salvare s.a încheiat în această dimineaţă practic în urmă cu câteva ore şi din păcate doar trei din cei patru ucrainieni au putut fi salvaţi şi predaţi echipelor medicale.

Unul dintre ei, aflat în hipotermie severă nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost declarat decedat, ceilalţi trei prezintă degerături, hipotermie, dar sunt conştienţi şi au fost predaţi şi transferaţi la spitalele din Maramureş.

Cei patru ucrainieni s-au rătăcit pe munte după ce au trecut frontiera

Acţiunea a fost extrem de dificilă, pentru că vorbim de un teren accidentat, de un strat de zăpadă de 80 de centimetrii şi de lipsa semnalului la telefonie mobilă. 

Cei patru ucrainieni au fost găsiţi cu ajutorul unei drone, după ce au făcut focul pentru a se încălzi. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"O altfel de misiune. Salvare la înălțime, în condiții de iarnă, după un apel primit de un poliţist de frontieră Patru persoane rătăcite pe munte în zona muntoasă din Maramureş au fost găsite azi noapte de către poliţiştii de frontieră şi salvamontişti, după o misiune dificilă, în condiţii de iarnă, care a durat aproximativ 6 ore. Misiunea a început aseară, în jurul orei 18.00, când un coleg, poliţist de frontieră în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de Sub Munte, a primit un telefon disperat de la o persoană care îi semnala faptul că cumnata ei, împreună cu 3 bărbaţi, toţi cetăţeni ucraineni, s-au rătăcit pe munte într-o arie greu accesibilă. În acelaşi timp, a fost primit şi un apel la 112 care a fost direcţionat către ITPF Sighetu Marmaţiei. Din cauza faptului că una dintre persoane nu se mai putea deplasa întrucât se afla deja în hipotermie, întregul grup se oprise într-o zonă abruptă în care nu se putea ajunge decât cu piciorul şi ar fi fost în risc de îngheţ dacă ar fi rămas peste noapte. Imediat, a fost informat Serviciul Public Salvamont Borșa despre acest eveniment, iar căutarea persoanelor rătăcite s-a desfășurat în sistem integrat, de către polițiștii de frontieră maramureșeni din cadrul SPF Poienile de Sub Munte, salvamontiști și persoane de sprijin din zonă. Căutarea s-a desfășurat în condiții de iarnă, stratul de zăpadă fiind de aproximativ 50-70 de cm, dar forțele angrenate în activitatea de căutare au depus toate eforturile pentru găsirea cetățenilor ucraineni. Și au reușit! În jurul orei 24.00, cele patru persoane rătăcite pe munte au fost găsite de către echipele de căutare. Dar, din păcate, una dintre ele, găsită inconştientă, în stare de hipotermie avansată, a decedat în ambulanţă, în drum spre spital", a anunţat Poliţia de Frontieră pe pagina oficială de Facebook.

×
Subiecte în articol: Maramureș Politia de frontiera
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close