Antena 3 CNN Actualitate Intervenţie a salvamontiştilor din Maramureş pentru salvarea a patru ucraineni care au trecut graniţa şi s-au rătăcit pe munte

Intervenţie a salvamontiştilor din Maramureş pentru salvarea a patru ucraineni care au trecut graniţa şi s-au rătăcit pe munte

Patru ucraineni s-au rătăcit miercuri pe munte, după ce au trecut granița în România. Unul dintre ei nu mai vorbește, iar ceilalți se plâng că le e foarte frig și imploră să fie ajutați.

Intervenţie a salvamontiştilor din Maramureş pentru salvarea a patru ucraineni care au trecut graniţa şi s-au rătăcit pe munte
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Dec 2022   •   23:33

Patru cetățeni ucrainieni - trei bărbați și o femeie cu vârste între 30 și 32 ani - au trecut miercuri dimineață frontiera din Ucraina spre România, rătăcindu-se din cauza condițiilor meteo și a terenului extrem de dificil în partea muntoasă a zonei Poienile de Sub Munte din județul Maramureș.

Nu se poate comunica cu cei patru, dar apelanta care a sunat la 112 miercuri seară și care a ținut legătură cu un aparținător al celor patru le-a transmis salvamontiștilor că una dintre persoane nu mai comunică, iar ceilalți se plâng că le e foarte frig și imploră să fie ajutați.

S-au rătăcit pe munte, după ce au trecut granița în România

"În zona pe care am identificat-o altitudinea este de peste 1600 metri, a nins în ultimele zile, zăpada este aproximativ de 60-80 cm, iar traseul până în locul în care au fost confirmate telefonic de către apelanta coordonatele celor patru este de aproximativ 7-8 ore de mers cu echipamentele din dotare. Echipa de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureș, formată din 6 salvatori montani echipați pentru condiții de iarnă, s-a deplasat cu autospeciala din dotare până unde este acces, urmând că ulterior să pornească pe munte pe un traseu extrem de dificil și ca relief și ca timp de parcurs.

O altă echipa a SPJ Salvamont Maramureș formată din încă 6 salvatori montani se pregătește să pornească ca suport al primei echipe, ultimii urmând să se poziționeze în locul în care prima echipa va lăsa autospeciala de intervenție pentru a urca pe munte, iar de acolo vor încerca să stabilească comunicații cu prima echipa pentru extragerea celor 4 cetățeni ucrainieni din munte în noaptea asta.

Din păcate în zona nu există semnal telefonic deloc", a informat Salvamont Maramureș.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close