Antena 3 CNN Actualitate Locale Un avion MiG 21 s-a prăbușit la Constanța. Pilotul s-a catapultat. Imagini de la fața locului

Un avion MiG 21 s-a prăbușit la Constanța. Pilotul s-a catapultat. Imagini de la fața locului

Un avion MiG 21 s-a prăbușit la Constanța. Pilotul s-a catapultat. Imagini de la fața locului
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    12 Iun 2017   •   14:29

Un MiG 21 Lancer care aparține Forțelor Aeriene Române s-a prăbușit luni, la câțiva kilometri de aeroportul Kogălniceanu din judeţul Constanţa. Din fericire, pilotul s-a catapultat. Se pare că acesta a anunţat turnul de control că i s-a oprit motorul. 
 

UPDATE 14.29 - Pilotul avionului de vânătoare MiG 21 LaceR, care s-a catapultat luni dimineaţă în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu după ce a raportat turnului de control o defecţiune majoră la motor, în timpul executării manevrelor de aterizare, va fi transferat la un spital din Bucureşti, informează Agerpres.ro.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, dr. Claudia Tatarici, a anunţat luni după-amiază că medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa au hotărât că pilotul va fi transferat la un spital din Bucureşti, cu un avion. 

Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă", din Feteşti, decolase în jurul orei 10.00 de la Baza Aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exerciţiului "Thracian Eagle 2017", ce se desfăşoară în colaborare cu forţele aeriene bulgare. 

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), după executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pilotul a raportat o defecţiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcţionare ai acestuia. 

UPDATE 13.37Cauza accidentul aviatic de la Constanța. De ce s-ar fi prăbușit avionul

UPDATE 12.44 - MApN, despre prăbuşirea avionului de la Constanța: Pilotul a raportat o defecţiune majoră la motor

UPDATE 12.20 - Potrivit medicilor, pilotul avionului este conștient și a fost preluat de un elicopter.

UPDATE 12.12Imagini exclusive de la locul prăbușirii avionului de la Constanța - VIDEO

UPDATE 12.03 - Din primele informații, pilotul ar fi anunțat turnul de control că i s-ar fi oprit motorul.

Medicii de pe ambulanță ajunși la fața locului spun că pilotul este în stare de inconștiență.

UPDATE 11.55 - Aparatul de zbor MiG 21 Lancer care s-a prăbuşit luni dimineaţă plecase de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu şi efectua un zbor de antrenament, potrivit Agerpres.ro.

Avionul s-a prăbuşit la aproximativ 4,7 km de capătul pistei aeroportului. 

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, Elena Vîţă, a declarat că procedurile de salvare sunt în plină desfăşurare, un elicopter militar s-a ridicat în aer şi a pornit în căutarea pilotului care s-a catapultat în aer.

----------------------------

Știrea inițială 11.34

Un avion MiG 21 al Forțelor Aerine Române s-a prăbușit, luni, la Constanța, la circa opt kilometri de pista aeroportului Mihail Kogălniceanu.

Incidentul a avut loc între satele Nazarcea și Culmea.

Pilotul s-a catapultat.

Deocamdată nu se știe unde trebuia să aterizeze.
 

×
Subiecte în articol: avion avion prabusit
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close