Antena 3 CNN Actualitate Locale Un primar din Alba și-a petrecut o jumătate din viață în funcție. Iancu Popa conduce comuna Sântimbru de 33 de ani

Un primar din Alba și-a petrecut o jumătate din viață în funcție. Iancu Popa conduce comuna Sântimbru de 33 de ani

Ioan Iancu Popa este unul dintre cei mai longevivi primari din România. Aceasta a sărbătorit, miercuri, 33 de ani în funcție. 

Un primar din Alba și-a petrecut o jumătate din viață în funcție. Iancu Popa conduce comuna Sântimbru de 33 de ani
Sursa foto: Ion Dumitrel/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Feb 2023   •   22:58

Când a preluat funcția de primar al comunei Sântimbru, Ioan Iancu Popa avea chiar vârsta de 33 de ani. Asta înseamnă că și-a petrecut o jumătate din viață ca primar al localității.

Cele mai recente alegeri, organizate în 2020, au fost câștigate de Popa cu 58,37% din voturi, scrie alba24.ro.

”Astăzi am sărbătorit pe un om cu totul special, Ioan Iancu Popa, cel mai vechi primar din județul Alba și unul din cei mai longevivi edili din România. La data de 1 februarie 1990, acesta devenea primar al comunei Sântimbru.

Citeşte şi: Comuna în care primarul se trezeşte la 4:00 dimineaţa să deszăpezească singur drumurile: "Nu e un lucru greu, mie îmi place"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În cei 33 de ani scurși de atunci, Iancu Popa a fost mereu alături de locuitorii din comună, pe care îi consideră a doua sa familie. Au fost împreună la bine și la greu, făcând din Sântimbru o comună modernă și dezvoltată, o comună europeană.

Felicitări, Domnule Primar, pentru întreaga activitate de până acum și mult succes de aici înainte! La mulți ani!”, a scris Ion Dumitrel, miercuri, pe contul său de Facebook.

×
Subiecte în articol: Sântimbru Ioan Iancu Popa primar
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close