Antena 3 CNN Actualitate Locale Cinci urşi terorizează o comună din Prahova de două săptămâni. Oamenilor le este frică să iasă din case

Cinci urşi terorizează o comună din Prahova de două săptămâni. Oamenilor le este frică să iasă din case

Cel puţin cinci urşi terorizează, de două săptămâni, localnicii din comuna prahoveană Telega. Oamenilor le este frică să mai iasă din case, iar autorităţile se văd şi ele neputincioase deşi au constituit o comisie pentru intervenţie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iun 2023   •   09:16

În Prahova, ar trebui redus efectivul acestora cu cel puţin 16 exemplare. În realitate, însă, neoficial, numărul animalelor este dublu faţă de cât ar fi normal.

"Uite-l, uite-l! Aoleu!", sunt cuvintele unor localnici care au surprins un urs trecând chiar prin faţa casei lor.

De cel puţin două săptămâni, cinci urşi seamănă teroare în rândul oamenilor. De curând, însă, urşii au trecut la atac într-o gospodărie unde au ucis mai multe oi 

Constantin Cristian are 88 de ani, dar spune că pe meleagurile natale nu a văzut niciodată un aşa prăpăd făcut de urşi. De altfel, animalele nu coborau atât de aproape de case.

Citeşte şi: Scene de groază în Centrul Brașovului! O femeie, la un pas să fie atacată de un urs, în timp ce își plimba câinele

"Îmi e frică, normal, cum să nu îmi fie frică?! Păi când vezi ditamai animalul lângă tine", spune localnicul îngrozit.

De teamă că urşii pot oricând să reapară în zonă şi să atace, localnicii se apără cu ce pot.

"Stăm cu furcile. Uitaţi furca acolo! Şi am legat câinii. De acolo, l-am adus aici. Ne este frică!", a spus un alt localnic.

Citeşte şi: Urșii fac prăpăd în mai multe județe din țară. Oamenii sunt îngroziţi că se trezesc cu ei în casă

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Să nu omorâm animalul, lasă să ne omoare el pe noi", a zis indignat un alt locuitor. 

Primăria din Telega a convocat de urgenţă comisia de intervenţie, însă nu au reşit să prindă niciun exemplar până în prezent.

"Dintr-odată au apărut cinci urşi. Nu ştim dacă sunt cipaţi sua nu. Să sune la 112 şi până se formează echipa de intervenţie, reprezentanţi ai primăriei, jandarmii, medicul veterinar şi vânătorii durează o perioadă de peste o jumătate de oră. De obicei, nu-l mai găsim în locaţia respectivă", a precizat Costel Brezeanu, primarul comunei Telega.

Bucov, Câmpina, Slănic sunt alte localităţi pentru care ISU Prahova a emis mesaje RO-Alert prin care să avertizeze populaţia cu privire la pericolul la care se expun cetăţenii.

×
Subiecte în articol: ursi Telega ISU Prahova
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close