Antena 3 CNN Actualitate Locale Are 102 ani și își îngrijește soția care nu-l mai recunoaște. Povestea veteranului de război din Alba

Are 102 ani și își îngrijește soția care nu-l mai recunoaște. Povestea veteranului de război din Alba

La 102 ani, veteranul de război, Ioan Loghin, își îngrijește cu dragoste soția de 95 de ani. Femeia suferă de Alzheimer, și chiar dacă nu își mai recunoaște soțul, bărbatul a rămas alături de ea.

Are 102 ani și își îngrijește soția care nu-l mai recunoaște. Povestea veteranului de război din Alba
Sursa foto: alba24.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2023   •   15:39

La marginea satului Fărău, pe un deal, își duce zilele veteranul de război, Ioan Loghin, care ieri de 1 mai, a împlinit 102 ani. Vârsta înaintată nu îl oprește să aibă grijă de soția sa, în vârstă de 95 de ani. Femeia este paralizată de 13 ani. Pe lângă tristețea de a nu se putea deplasa, bătrâna suferă și de Alzheimer. Aceasta nu își mai recunoaște soțul, dar îi sărută mâna de fiecare dată când e lângă ea, mulțumindu-i, ca unui străin, că o îngrijește.

Bătrânul Loghin e un om mărunțel, foarte călit de viață și împăcat cu toate. A fost încorporat la Batalionul 5 Vânători de Munte din Abrud și a ajuns până în Cecenia. În urma unui atac al partizanilor ruși, a fost grav rănit la picioare, în Crimeea. A fost abandonat de camarazii săi în groapa în care se refugiaseră.

Picioarele ciuruite erau întoarse invers, în spate, cu tot cu bocanci. A stat acolo inert până spre seară. Nu a crezut vreodată că va mai putea merge, ba chiar se aștepta să-i fie amputate picioarele, mai ales că mult timp tratamentul nu avea efect.

Citește și: "Mi-au înmânat verigheta într-o pungă de plastic!" | Durere imensă după ce o tânără mireasă a fost ucisă de un șofer beat în ziua nunții, în SUA 

Conform alba24.ro, viața îi pregătise alt scenariu. S-a căsătorit cu femeia lui, alături de care trăiește din 1946, iar împreună au avut zece copii, dintre care mai trăiesc nouă. 

Cu rănile din război s-a obișnuit, iar schijele rămase în corp au devenit parte din viața lui. Medicii i-au scos schijele de la picioare și i-au tratat rănile, dar resturile de bombă, care i-au atins corpul, au rămas acolo.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close