Antena 3 Actualitate Locale Zăpadă de 3 metri pe Transalpina! Drumarii au acţionat cu dificultate din cauza ceţii dese

Zăpadă de 3 metri pe Transalpina! Drumarii au acţionat cu dificultate din cauza ceţii dese

de Georgiana Adam    |    10 Mai 2022   •   16:38
Zăpadă de 3 metri pe Transalpina! Drumarii au acţionat cu dificultate din cauza ceţii dese
Sursa foto: Antena 3

Este zăpadă de trei metri pe Transalpina. Drumarii au intrevenit cu utilajele de deszăpezire pentru curătaţarea drumului, însă misiunea a fost dificilă pentru că a fost ceaţă, iar zăpada spulberată de vânt s-a depus din nou pe carosabil pe anumite tronsoane.

Angajaţii de la drumuri fac apel către şoferi să evite zona, întrucât riscă să rămână blocaţi în trafic. 

Activitatea de deszăpezire pe sectorul închis circulației rutiere al DN 67C a început în 4 mai.

"Utilajele de deszăpezire, cele care vin dinspre Rânca au mers cam 4 km de unde se închide drumul. Se înaintează greu, zăpada este destul mare, se acţionează greu. Astăzi a fost şi foarte multă ceaţă, ceea ce a îngreunat intervenţia şi a crescut gradul de pericol în zonă.

 Lucrăm în continuare, se lucrează şi pe partea de Gorj cu încărcătoare frontale şi cu autofreze, iar dinspre Vâlcea, la fel. Se face tot posibilul să deschidem drumul cât mai repede şi revenim cu rugămintea ca şoferii să nu încerce să intre pe zona închisă, pentru că se expun unor riscuri destul de mari", a declarat Cristian Tudor, purtător de cuvânt SDN Gorj.

De asemenea, reprezentanţiei Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Brasov că deszăpeziri au loc şi pe Trasfăgărăşan.

Curățarea Transfăgărășanului pe porțiunea dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac a început în forță de câteva zile. Deocamdată lucrăm la deschiderea unei benzi până la tunelul din vârf astfel încât să permitem intervenția cu mai multe utilaje. Vestea bună este că în acest an este mai puțină zăpadă pe traseu față de anii trecuți însă mai avem foarte mult de lucru până când drumul va deveni sigur pentru circulația publică. În mod obișnuit porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă (SB) și Piscul Negru (AG) se deschide la sfârșitul lunii iunie", au anunţat aceştia pe pagina de Facebook.

❄️DESZĂPEZIM TRANSFĂGĂRĂȘANUL❄️ ?Curățarea #Transfăgărășanului pe porțiunea dintre #Bâlea Cascadă și Bâlea Lac a început în forță de câteva zile. Deocamdată lucrăm la deschiderea unei benzi până la tunelul din vârf astfel încât să permitem intervenția cu mai multe utilaje. ?Vestea bună este că în acest an este mai puțină #zăpadă pe traseu față de anii trecuți însă mai avem foarte mult de lucru până când drumul va deveni sigur pentru #circulația publică. ❗În mod obișnuit porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă (SB) și Piscul Negru (AG) se deschide la sfârșitul lunii iunie. #CNAIR #DRDPBrasov #totpedrum

Posted by Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov on Tuesday, 10 May 2022

×
Subiecte în articol: zapada ceata transalpina drumari

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close