Antena 3 CNN Actualitate Locale Zeci de elevi au protestat la Suceava: "Vrem la şcoală!"

Zeci de elevi au protestat la Suceava: "Vrem la şcoală!"

Este a treia zi de proteste în județul Suceava. Echipați cu pancarte, zeci de elevi însoţiţi de părinţi au scandat "Vrem la şcoală". Totul după ce reprezentanţii Ministerului Educației au condiționat prezența elevilor în bănci de procentul de vaccinare al profesorilor.

Zeci de elevi au protestat la Suceava: "Vrem la şcoală!"
Sursa foto: obiectivdesuceava.ro


de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Noi 2021   •   16:58

Au fost proteste în mai multe localități în această dimineață, în Milișăuți, Volovăț, Voitinel și Marginea.

Sute de părinți și copii s-au adunat în fața școlilor, pentru a protesta împotriva deciziei ca școala să se desfășoare online.

Oamenii vor ca școala să se desfășoare fizic pentru copiii lor și spun că nu mai au încredere în deciziile autorităților.

De asemenea, aceştia au spus că sunt împotriva vaccinării copiilor.

Zeci de elevi, însoțiți de părinți, au scandat ”Vrem la școală!” minute în șir

Potrivit obiectivdesuceava.ro, la Marginea au fost chemați jandarmii pentru calmarea spiritelor.

Ieri dimineață, în fața Şcolii Gimnaziale Voitinel, s-au adunat zeci de elevi, însoțiți de părinți, care au scandat ”Vrem la școală!” câteva minute în șir. Copiii aveau pancarte cu mesaje, printre care ”Vrem să învățăm, nu să hibernăm!”, ”Vrem la școală!”, ”Învățământul e un drept constituțional!”.

Potrivit datelor primite de Inspectoratul Şcolar Județean Suceava la finalul săptămânii trecute, la Şcoala Gimnazială Voitinel 27,87% din personalul unității este vaccinat.

Revoltă în școlile cu profesori nevaccinați unde elevii au rămas acasă

Elevii din comuna Marginea, împreună cu părinții lor, au organizat luni, 8 noiembrie, un protest în curtea școlii, în speranța renunțării la studiile online și revenirea copiilor la școală.

Aceștia nu acuză profesorii care nu sunt de acord cu vaccinarea, dar acuză autoritățile care au luat această decizie.

Alături de elevi și părinți, la protest au participat și primarul comunei Marginea, Gheorghe Lazăr, precum și directorul școlii, care de asemenea și-au exprimat nemulțumirea asupra acestei hotărâri.

„Fiecare are dreptul la învățământ. Nu online, fizic. Certificatul verde nu este legal”, a spus una dintre femeile prezente la protest.

Şcoala a fost reluată pe 8 noiembrie, după o vacanță forțată de două săptămâni, impusă de situația epidemiologică.

67,79% din numărul total al unităţilor de învăţământ pot începe cursurile cu prezenţă fizică, a anunțat ieri ministrul Educației.

Condiția pentru redeschiderea școlilor este ca rata rata de vaccinare anti-COVID a întregului personal din fiecare instituție de învățământ să fie este de peste 60%.

Citiţi şi: Sorin Cîmpeanu: "Cu școlile și grădinițele închise vom distruge un întreg popor"

Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii s-ar putea întoarce la cursuri săptămâna viitoare, chiar dacă profesorii nu sunt vaccinați
 

×
Subiecte în articol: Suceava şcoală proteste elevi profesori
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close