Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii s-ar putea întoarce la cursuri săptămâna viitoare, chiar dacă profesorii nu sunt vaccinați

Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii s-ar putea întoarce la cursuri săptămâna viitoare, chiar dacă profesorii nu sunt vaccinați

Ministrul Educaţiei a anunţat luni, că elevii și preșcolarii din școlile și grădinițele din localitățile în care rata de infectare este sub 3 la mia de locuitori s-ar putea întoarce la cursurile cu prezența fizică începând de săptămâna viitoare, chiar dacă rata de vaccinare a profesorilor se află sub pragul de 60%.

Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii s-ar putea întoarce la cursuri săptămâna viitoare, chiar dacă profesorii nu sunt vaccinați
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    08 Noi 2021   •   16:42

Sorin Cîmpeanu a anunţat că a propus în mod oficial ca pragul de 60% să fie eliminat în cazul unităților de învățământ din localitățile cu incidență a cazurilor de COVID sub 3 la mia de locuitori.

Ministrul Educaţiei a mai spus că elevii și preșcolarii aflați în această situație ar putea reveni la cursurile cu prezența fizică începând de săptămâna viitoare.

Procedural, propunerea ministrului va fi analizată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și ulterior va fi trimisă guvernului sub forma unei recomandări.

Ordinul comun al Ministerelor Sănătății și Educației va fi completat, ambele proceduri putând fi parcurse pe parcursul săptămânii.

"Există localităţi în care rata de infectare este 0 sau tine spre 0, în care avem foarte puţine cazuri de infectare, dar avem şi foarte puţine cazuri de persoane vaccinate. În acele localităţi izolate se inregistrează şi cele mai mari dificultăţi din perspectiva educaţiei în general şi din perspectiva specifică a predării online.

Se înregistrează dificultăţi din perspecitiva accesului la internet, din perspectiva disponibilităţii de echipamente electronice, din perspectiva conţinutului digital şi a profesorilor care să fie formaţi pentru predarea online. De partea de evaluare online nici nu mai are rost să mai discut.

În aceste condiţii, în calitate de ministru al Educaţiei am asumat să înaintez o propunere către Guvern şi către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prin care să poată fi completat ordinul comun: Ministrul Educaţiei, Ministrul Sănătăţii, cu titul de excepţie pentru localităţile în care rata de infectare este mai mică de 3 la mie, să se renunţe de pragul de 60% , persoane vaccinate în şcoala sau grădiniţa care funcţionează în acea localitate.

Acest lucru va face obiecul următoarei hotărâri CNSU la finalul acestei săptămâni şi va ţine cont de evoluţia epidemiologică. Până în prezent, ştim bine, avem din fericire un trend descedent. Se aşteaptă confirmarea acestui trend descendent, la finalul săptămânii şi îmi exprim convingerea că va fi adoptată la sfârşitul săptămânii, această hotărâre CNSU, care va abilita miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii, să elimine condiţia de 60%, prag de vaccinare", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ştire în curs de actualizare...

Citiţi şi: Răsturnare de situație: elevii s-ar putea reîntoarce în bănci. Care este condiția anunțată de Sorin Cîmpeanu
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu elevi şcoală
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close