Antena 3 CNN Actualitate Peste 100.000 de locuri de muncă în România! Anunțul ministrului Mediului: ”Mă bucur că reuşim din nou”

Peste 100.000 de locuri de muncă în România! Anunțul ministrului Mediului: ”Mă bucur că reuşim din nou”

Peste 100.000 de locuri noi de muncă vor fi disponibile pentru români, a anunțat Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Peste 100.000 de locuri de muncă în România! Anunțul ministrului Mediului: ”Mă bucur că reuşim din nou”
Sursa foto: gov.ro
de Roxana Mihăiescu    |    12 Apr 2024   •   20:00

Până în 2050, peste 100.000 de locuri de muncă ”verzi” vor fi create în România, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului.

Potrivit minsitrului, energia regenerabilă reprezintă viitorul României, iar prin intermediul dezvoltării unui mediu mai curat și sustenabil, bazat pe tehnologii moderne, vor exista și implicit locuri de muncă.

”Mă bucur că reuşim din nou să încercăm să punem pe agenda publică, pe de o parte, noutăţile în materia tehnologiilor de mediu şi în acelaşi timp să discutăm încă o dată despre schimbări climatice, despre impactul pe care schimbările climatice îl au deja în România şi nu numai şi să sperăm că la sfârşitul acestor zile putem spune împreună că acest eveniment a fost unul de succes.

Abia aştept să particip şi să văd fiecare expozant, să văd ce anume propune în cadrul acestui târg. (…) Atunci când vorbim despre energie verde, atunci când vorbim despre surse de energie regenerabilă, că e energie eoliană sau energie solară, nu discutăm doar despre un mediu mai curat, ci şi despre tehnologii şi despre locuri de muncă.

Şi în scenariul ‘România neutră’, în care ne-am propus să ajungem până în anul 2050, vom avea cel puţin 100.000 de locuri de muncă noi, 100.000 de locuri de muncă „verzi”, a declarat Fechet în deschiderea evenimentului Green Energy Expo & Romenvirotec de la Romexpo, notează Aleph News.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close