Antena 3 CNN Actualitate Doi români întorși din Germania au dat lovitura, după ce au decis să cultive o legumă mai puțin obișnuită: ”Am văzut că merge. Kilogramul este 45 de lei”

Doi români întorși din Germania au dat lovitura, după ce au decis să cultive o legumă mai puțin obișnuită: ”Am văzut că merge. Kilogramul este 45 de lei”

După câțiva ani petrecuți în Germania, Nicoleta și Lucian s-au întors în România și au pus bazele unei afaceri de succes. Cei doi români cultivă o legumă mai puțin obișnuită la noi în țară, iar un kilogram se vinde cu 45 de lei.

Doi români întorși din Germania au dat lovitura, după ce au decis să cultive o legumă mai puțin obișnuită: ”Am văzut că merge. Kilogramul este 45 de lei”
Sursa foto: Getty Images I Peter Garrard Beck
de Roxana Mihăiescu    |    11 Apr 2024   •   21:00

Românii care decid să revină pe meleagurile natale, după mulți ani petrecuți peste hotare, pun în aplicare tot mai multe idei de afaceri inedite.

Nicoleta și Lucian au lucrat mai mulţi ani în agricultură, în Germania, iar după ce s-au întors acasă, cei doi şi-au dezvoltat propria afacere

Leguma neobișnuită pe care o cultivă cei doi soți

În localitatea Abram, din Bihor, Nicoleta și Lucian au pus bazele unei afaceri unice în întreg județul: cultivarea de sparanghel.

Ideea le-a venit după ce au lucrat mulți ani în agricultură și și-au dorit să cultive această legumă neobișnuită și la noi în țară.

”Am început cu o suprafaţă mai mică, să vedem cum e cu clima la noi. Şi am văzut că merge. Aici avem o legătură de 500 de grame aproximativ, kilogramul este 45 de lei şi asta ar fi cam 22,50”, a spus Nicoleta Varga pentru Observator.

Sparanghelul, cunoscut drept “hrana regilor”,  este bogat în vitamine și minerale.

Medicii recomandă consumul acestuia, datorită proprietăților multiple. O variantă sănătoasă pentru a consuma această legumă este să fie gătită la abur pentru a păstra toți nutrienții.

Sparanghelul este utilizat inclusiv în tratamentul cancerului, iar mulți dintre clienți încep să aprecieze gustul acestui aliment, chiar dacă prețul nu este tocmai accesibil.

”E sută la sută natural şi trebuie să smulgem buruienile aproape săptămânal. Se face şanţ la 25 de centimetri adâncime şi se plantează la distanţă de 25 de centimetri intre rădăcini”, a adăugat Lucian Varga.

Prețul pentru un kilogram de sparanghel se vinde și cu 45 de lei.

×
Subiecte în articol: afacere romani Germania sparanghel
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close