Antena 3 CNN Actualitate Lovitură dată de Becali. Procesul "Valiza" a fost suspendat şi e în mâinile Curţii Constituţionale (VIDEO)

Lovitură dată de Becali. Procesul "Valiza" a fost suspendat şi e în mâinile Curţii Constituţionale (VIDEO)

Lovitură dată de Becali. Procesul "Valiza" a fost suspendat şi e în mâinile Curţii Constituţionale (VIDEO)
Sursa foto: gigi becali
18 Mar 2009   •   13:31

Veste excelentă pentru Gigi Becali. Patronul Stelei şi-a mai câştigat o perioadă însemnată de linişte după ce Curtea de Apel de la Cluj, în faţa căreia s-a prezentat miercuri, i-a admis două excepţii de neconstituţionalitate. Avocaţii lui Becali şi Piţurcă au avut inspiraţia de a pretinde verificarea contituţionalităţii legilor care se aplică în acest caz, motiv pentru care Curtea Constituţională intră în peisaj şi procesul va stagna până când aceasta se va pronunţa.
"O lege trebuie să prevadă clar definiţia infracţiunii şi pedeapsa pe care o riscă acela care săvârşeşte fapta. Or, această lege este neconstituţională, în baza ei s-a întocmit rechizitoriul în acest dosar, astfel că trebuie să se pronunţe Curtea Constituţională asupra acestei excepţii", a declarat avocatul lui Becali, Gheorghiţă Mateuţ, pentru prosport.
Nici avocatul lui Victor Piţurcă nu s-a lăsat mai prejos, cerând altă excepţie de neconstituţionalitate:
"Conform Codului de Procedură Penală, cauzele în care sunt implicaţi avocaţi, judecători sau procurori, notati publici, membri ai Guvernului sunt de competenţa Curţilor de Apel, dar trebuie observat că profesia de avocat este una liberală, astfel că avocaţii ar trebui judecaţi de către instanţele inferioare şi să beneficieze de calea de atac a apelului. Acele articole din Codul de Procedură Penală sunt neconstituţionale pentru că încalcă dreptul la un proces echitabil şi, de asemenea, nu respectă Constituţia în ceea ce priveşte egalitatea în faţa legii".




Gigi Becali s-a întors la Cluj pentru dosarul "Valiza" foarte sigur că i se va da dreptate:
Patronul Stelei, Gigi Becali, a mers, din nou, la Cluj unde avea loc un nou termen în procesul "Valiza". Omul de afaceri a fost pus sub acuzare de către DNA pentru dare de mită, dar cel mai mult l-a durut pierderea celor 1,7 milioane de euro, sechestraţi la meciul dintre "U" Cluj şi CFR Cluj din campionatul trecut. La intrarea în Curtea de Apel din Cluj, Becali i-a criticat dur pe "românii care s-au vândut lui Paszkany".
"Voi, românii, v-aţi vândut lui Paszkany, el comandă aici la Cluj, la DNA şi peste tot, dar eu sunt sigur că până la urmă îmi vor recupera banii. Am încercat sa strămut dosarul de la Cluj pentru că nu am încredere în justiţia de aici. Aici, judecătorii şi procurorii DNA sunt în aceeaşi cladire, mănâncă împreună şi au influenţă unii asupra altora. Aş fi vrut ca dosarul să se judece în altă parte", a declarat finanţatorul echipei din Ghencea pentru prosport.
Gigi Becali s-a prezentat miercuri la Curtea de Apel din Cluj pentru a răspunde ca acuzaţiile care i se aduc, celelalte cinci persoane implicate în acest dosar, printre care şi selecţionerul Piţurcă, fiind şi ele aşteptate în viitorul apropiat. Pe lângă Becali şi Piţurcă, mai sunt acuzaţi în dosarul "Valiza" şi Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi.
Patronul Stelei nu pare, însă, prea speriat, el declarând, conform gsp, că nu are emoţii, deoarece faptele sale sunt la fel de grave cum ar fi cumpărarea unei pâini:
"N-am nici o emoţie, e ca şi cum tu ai intra într-o brutărie şi ai cumpăra o pâine şi ţi s-ar face dosar penal pentru că ai cumpărat pâinea. DNA sunt sclavii lui Arpad Paszkany, toţi procurorii, nu se poate ca în Ţara Românească să vă conducă acest om", a încheiat Gigi Becali.
Cazul "Valiza" mai pe larg:
Gigi Becali este acuzat de două infracţiuni de dare de mită. Una dintre ele se referă la meciul Rapid - Gloria, Bistriţa din 12 mai 2006. Atunci finanţatorul echipei Steaua Bucureşti ar fi promis fiecărui jucător bistriţean sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia să obţină un rezultat favorabil în meciul cu giuleştenii.
A doua faptă de care e acuzat Gigi Becali a avut loc în luna mai, anul trecut. DNA a convocat la audieri la Cluj Napoca, cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro. Banii proveneau de la Gigi Becali şi se presupune că urmau să ajungă la jucătorii Universităţii Cluj, dacă aceştia ar fi obţinut cel puţin un scor egal în meciul cu echipa clujeană CFR. Un rezultat care ar fi adus titlul naţional în Ghencea.
Printre persoanele audiate atunci de DNA Cluj s-au aflat jucătorul Gigel Coman, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Steaua, Teia Sponte dar şi două dintre gărzile de corp ale lui Becali.
Finaţatorul Stelei a încercat să se disculpe şi a prezentat un act de vânzare cumpărare încheiat pentru un teren din Cluj, datat 15 aprilie. Printre martori s-a numărat şi selecţionerul Victor Piţurcă. Becali a dorit, astfel, să arate că banii confiscaţi de DNA nu erau destinaţi fotbaliştilor de la Universitatea Cluj.
În decembrie anul trecut, Gigi Becali, a fost deferit justiţiei de procurorii anticorupţie, în dosarul "Valiza". Finanţatorul Stelei este acuzat de dare de mită şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el au mai fost trimise în judecată alte 5 persoane printre care selecţionerul Victor Piţurcă, acuzat de favorizarea infractorului, şi Teia Sponte, pentru complicitate la dare de mită.
Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close