Antena 3 CNN Actualitate Lucia Hossu-Longin, despre condamnarea lui Vişinescu: Îşi merită soarta. Oamenii au fost supuşi la o exterminare lentă

Lucia Hossu-Longin, despre condamnarea lui Vişinescu: Îşi merită soarta. Oamenii au fost supuşi la o exterminare lentă

Lucia Hossu-Longin, despre condamnarea lui Vişinescu: Îşi merită soarta. Oamenii au fost supuşi la o exterminare lentă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    24 Iul 2015   •   13:21

Condamnarea lui Alexandru Vişinescu era de aşteptat, a declarat producătorul TV Lucia Hossu-Longin, vineri, la Antena 3.

"Cred că îşi merită soarta(...). Ferocitatea tratamentelor aplicate de Alexandru Vişinescu a creat multe victime la Râmnicu Sărat", a spus ea.

Vă amintim că prima care a vorbit despre cele petrecute la închisoarea Râmnicu Sărat a fost Lucia Hossu-Longin, cunoscută pentru reportajele din seria "Memorialul durerii".

"Era un penitenciar de pedeapsă, aşa era cunoscut în anii '50. Erau duşi acolo cei mai recalcitranţi, opoziţia cea mai îndârjită. Erau supuşi la o exterminare lentă, făcută pe toate laturile posibile. Era înfometare, tăcere, izolare completă. Corneliu Coposu a spus că 8 ani nu a vorbit cu nimeni", a spus Lucia Hossu-Longin.

Tot la Penitenciarul Râmnicu Sărat nu exista asistenţă medicală, a adăugat ea.

"Nu li se acorda nicio îngrijire medicală, plus bătăile care îşi aveau ca scop noi şi noi anchetări pentru smulgerea anumitor date", a mai spus Lucia Hossu.

Alexandru Vişinescu, primul comandant de penitenciar din perioada comunistă trimis în judecată pentru crime împotriva umanităţii, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), urmând a fi şi degradat militar.


×
Subiecte în articol: Alexandru Visinescu
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close