Antena 3 CNN Actualitate Torţionarul Alexandru Vişinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare

Torţionarul Alexandru Vişinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare

Torţionarul Alexandru Vişinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare
de S.T.    |    24 Iul 2015   •   13:04
UPDATE 13.00- Torţionarul Alexandru Vişinescu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti (CAB).

Judecătorii au mai cerut ca Alexandru Vișinescu să fie degradat militar.

Decizia magistraţilor nu este însă definitivă. Ea poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Reprezentanţii Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului spun că torţionarul s-ar face vinovat de moartea a 12 deţinuţi politic.


Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 1956-1963, Alexandru Vişinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, "a săvârşit acţiuni şi inacţiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivităţii reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic".

UPDATE
- Torţionarul Alexandru Vişinescu află în scurt timp sentinţa în dosarul în care este acuzat de crime împotriva umanităţii.

Decizia magistraţilor nu este însă definitivă. Potrivit procurorilor, în perioada 1956-1963, Alexandru Vişnescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a pus la punct un sistem de tortură a deţinuţilor politic.

Ştiri iniţială:


Torţionarul Alexandru Vişinescu află astăzi sentinţa în dosarul în care este acuzat de crime împotriva umanităţii.

Sentinţa, pe care o dau azi magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, nu este însă definitivă. Procesul lui Vişinescu a început în 24 septembrie 2014.

Potrivit procurorilor, în perioada 1956-1963,  Alexandru Vişnescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a privat deţinuţii de drepturi fundamentale ale omului.

Aceştia erau infometaţi, nu vedeau lumina soarelui cu lunile şi erau asupru pedepsiti daca îndrăzneau să protesteze. Reprezentanţii Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului spun că torţionarul s-ar face vinovat de moartea a 12 deţinuţi politic.


×
Subiecte în articol: tortionar
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close