Antena 3 CNN Actualitate Lucian Bode îi ia apărarea lui Arafat: ”Evaluarea secretarilor de stat nu se face în baza unui incident tragic”

Lucian Bode îi ia apărarea lui Arafat: ”Evaluarea secretarilor de stat nu se face în baza unui incident tragic”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat luni, întrebat dacă este mulțumit de activitatea lui Raed Arafat, că evaluarea secretarilor de stat nu se face în baza unui incident tragic, așa cum a fost cel de la Constanța.

Lucian Bode îi ia apărarea lui Arafat: ”Evaluarea secretarilor de stat nu se face în baza unui incident tragic”
de Laura Dinu    |    22 Feb 2021   •   15:10

„Evaluarea secretarilor de stat nu se face în baza unui incident tragic, așa cum a fost la Constanța. O evaluare a activității unui secretar de stat este mult mai complexă și nu am pus în discuție în acest moment evaluarea activității domniei sale. Cu siguranță, vom avea la un moment dat o evaluare pe toți secretarii de stat, nu țintit pe o persoană. (...) Dacă se vor bucura de susținere politică în continuare vor rămâne în funcție. (...) Categoric, nu se pune problema doar de susținere politică, activitatea de până acum este foarte importantă”, a spus Lucian Bode, potrivit Mediafax

Ministrul a anunțat că, de luni, și-a început activitatea și grupul de lucru care trebuie să analizeze posibilitatea de a achiziționa la nivelul ISU-urilor a pernelor pneumatice de salvare. Lucian Bode a spus că așteaptă un raport în 2-3 săptămâni: „La prima vedere, mie mi s-ar părea normal ca un astfel de echipament să fie în dotarea ISU-urilor. (...) Sigur că la finalul acestui grup de lucru vom vedea exact de ce din 2015 până acum aceste echipamente nu au fost achziționate”.

Lucian Bode: "Trei ofiţeri ISU cercetaţi, în cazul femeii căzute de la etaj în Constanţa. Au fost bâlbe de la un capăt la altul"

Pompierii care au intervenit la incendiul de la Constanţa, unde o femeie de 56 de ani a căzut de la etajul 6 sub ochii lor, vor fi anchetaţi de echipa Ministerului de Interne.

Între timp, un ofiţer cu funcţii de conducere de la ISU şi-a depus raportul de pensionare, a anunţat ministrul de Interne, Lucian Bode, luni dimineaţă.

Cei trei ofiţeri de la ISU Constanţa vor fi acum cercetaţi disciplinar, pe lângă sancţiunile care au fost deja date.

"Aţi văzut comunicarea publică de săptămâna trecută, IGSU a publicat aceste concluzii, din comunicatul de presă rezultă foarte clar măsurile care au fost dispuse, nu vreau să le reiau, le cunoaşteţi foarte bine, vreau să subliniez doar primul aspect, cel legat de ancheta care se desfăşoară în acest moment la Constanţa. 

Trei ofiţeri ISU, cercetaţi disciplinar

Va începe astăzi cercetarea disciplinară a celor trei ofiţeri, dincolo de sancţiunile care deja au fost date", a anunţat, luni dimineaţă, ministrul Afacerilor Interne.

În plus, un ofiţer cu funcţie de conducere din ISU Constanţa şi-a depus raportul de pensionare, care a fost aprobat de conducerea IGSU.

"Un ofiţer cu funcţie de conducere în cadrul ISU Constanţa şi-a depus raportul de pensionare, raportul a fost aprobat de domnul general Iamandi şi respectivul ofiţer cu funcţie de conducere va merge în pensie. 

Vorbesc despre o persoană cu responsabilităţi în ceea ce priveşte componenta logistică şi anume mă refer clar la scara respectivă care era defectă de foarte mult timp", a precizat Lucian Bode.

×
Subiecte în articol: Lucian Bode Raed Arafat
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close