Antena 3 CNN Actualitate Decanul de vârstă al deputaţilor, Lucian Feodorov (AUR), a prezidat prima şedinţă a Camerei cu masca sub bărbie

Decanul de vârstă al deputaţilor, Lucian Feodorov (AUR), a prezidat prima şedinţă a Camerei cu masca sub bărbie

Prima şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor în noua legislatură a fost prezidată de un deputat AUR care a purat masca ba sub nas, ba sub bărbie.

Decanul de vârstă al deputaţilor, Lucian Feodorov (AUR), a prezidat prima şedinţă a Camerei cu masca sub bărbie
de Georgiana Adam    |    21 Dec 2020   •   16:45

Este vorba despre Lucian Feodorov, ales deputat în circumscripţia Botoşani. Feodorov are 78 de ani şi a fost prefect al acestui judeţ.

El şi-a tras masca sub bărbie în momentul în care a început să citească regulamentul de şedinţă.

Decanul de vârstă al deputaţilor a fost asistat la prezidiu de patru secretari de ședință: doi de la AUR, unul de la PSD și unul de la USR.

AUR a sfidat regulile de protecţie sanitară şi la Senat. Senatorul AUR, Diana Șoșoacă, a participat la prima ședință a forului legislativ fără mască de protecție.

Șoșoacă a transmis live, pe Facebook, momente din şedinţa inaugurală. Ea susţine că are adeverință medicală care îi permite să nu poarte mască de protecție.

Premierul interimar cere instituţiilor abilitate să se sesizeze în cazul Dianei Şoşoacă

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a condamnat ferm prezența senatoarei AUR, Diana Șoșoacă, fără mască în plenul Parlamentului. Indiferent de funcție, legea trebuie respectată, spune prim-ministrul.

"Orice cetățean al acestei țări, indiferent de funcția pe care o ocupă, trebuie să respecte legea. Regulile sunt stabilite de specialiști și au fost adoptate de instituțiile statului, aprobate la nivel guvernamental, ca atare instituțiile statului trebuie să își facă datoria. Cu certitudine trebuie o verificare făcută de către instituțiile abilitate în acest sens", a spus Nicolae Ciucă.

Premierul interimar susține că instituțiile respective "sunt în măsură să se autosesizeze".

×
Subiecte în articol: Lucian Feodorov mască
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close