Antena 3 CNN Politică Ciucă cere instituțiilor să verifice adeverința invocată de Diana Șoșoacă pentru a nu purta mască

Ciucă cere instituțiilor să verifice adeverința invocată de Diana Șoșoacă pentru a nu purta mască

Ședința de luni, de la Senat, a început cu un apel pentru purtarea măștii de protecție, pentru că nu toți demnitarii au ținut cont de îndemnul președintelui ședinței.

Ciucă cere instituțiilor să verifice adeverința invocată de Diana Șoșoacă pentru a nu purta mască
de Laura Dinu    |    21 Dec 2020   •   14:41

”Fac un apel la dumneavoastră înainte de a intra în desfășurarea ședinței, să respectăm regulile sanitare, să purtăm masca pe toată perioada cât suntem împreună aici”.

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a condamnat ferm prezența senatoarei AUR, Diana Șoșoacă, fără mască în plenul Parlamentului. Indiferent de funcție, legea trebuie respectată, spune prim-ministrul. 

”Orice cetățean al acestei țări, indiferent de funcția pe care o ocupă, trebuie să respecte legea. 

Regulile sunt stabilite de specialiști și au fost adoptate de instituțiile statului, aprobate la nivel guvernamental, ca atare instituțiile statului trebuie să își facă datoria. Cu certitudine trebuie o verificare făcută de către instituțiile abilitate în acest sens”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul interimar susține că instituțiile respective „sunt în măsură să se autosesizeze”.

Diana Șoșoacă (AUR), fără mască de protecție în camera de plen a Senatului: ”Am venit în groapa cu hiene!”

Senatorul AUR, Diana Șoșoacă, a participat la prima ședință a forului legislativ fără mască de protecție. Ea spune că Parlamentul nu este „groapa cu lei, ci groapa cu hiene” și că a primit la început de mandat un laptop, un set cu pix și stilou „foarte elegant”, regulamentele și Constituția României.

„Suntem în plen, în Senatul României. Așa cum am promis, o să vedeți tot ce este aici. Hai să vă arăt un pic sala. Pe noi ne-au pus între PSD și PNL. Vor fi foarte interesante toate ședințele. Se păstrează câte un loc liber între parlamentari pentru a se respecta regulile. Interesant. Când intri, trebuie să semnezi condica, nu se mai strigă catalogul ca la școală, ci semnezi condica”, spune Diana Șoșoacă la începutul unei transmisiuni live pe Facebook.

Se poate observa că avocata nu poartă mască de protecție în cadrul ședinței. În urma consultărilor de la Cotroceni, Diana Șoșoacă a precizat că are adeverință medicală care îi permite să nu poarte mască de protecție.

Aceasta a precizat că Parlamentul nu este „groapa cu lei, ci groapa cu hiene”: „Parlamentul ăsta e locul în care nimic nu rămâne secret. Totul se aude, totul se înregistrează”.

În transmisiunea live, avocata spune că a primit, la început de mandat, un laptop, un set cu pix și stilou „foarte elegant”, regulamentele și Constituția României. 

Președintele Klaus Iohannis a convocat Parlamentul ales la alegerile din 6 decembrie luni, la ora 12.00.

×
Subiecte în articol: Diana Şoşoacă mască Klaus Iohannis
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close