Antena 3 CNN Actualitate Ceea ce nu știai despre transferurile tale prin Revolut. Președintele ANAF: ”Lasă urme!”

Ceea ce nu știai despre transferurile tale prin Revolut. Președintele ANAF: ”Lasă urme!”

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a subliniat faptul că instituția știe absolut toți banii care circulă în conturile noastre, inclusiv cei încasați prin Revolut sau alte aplicații similare.

Ceea ce nu știai despre transferurile tale prin Revolut. Președintele ANAF: ”Lasă urme!”
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    28 Iun 2022   •   13:27

”Bineînțeles că știe. Revolut deja este o bancă. Mai sunt acele platforme de plăți. Orice sumă de bani care se mișcă deja printr-un cont, lasă urme. În momentul în care pui niște bani într-un cont și le-ai dat drumul și ajung în altul, dacă ajungi într-o investigație, se poate găsi orice”, a spus Lucian Heiuș la Hotnews

Potrivit acestuia, faptul că dacă ai încasat bani printr-o platformă mai puțin cunoscută nu poate afla ANAF, este doar o poveste.  

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, recomandă românilor plata cu cardul

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, recomandă românilor să folosească, atât cât se poate, cardul bancar la cumpărături, astfel încât sumele să poată fi fiscalizate. 

”Legea prevede clar, trebuie să bată în casă orice produs pe care îl comercializează şi să ofere bonul celui care face cumpărătura. Mulți nu cer acest bon. Eu recomand şi eu asta fac de foarte mulți ani, plătesc cu cardul şi atunci știu foarte clar că în momentul în care am plătit cu cardul suma intră în contul bancar şi trebuie să fie fiscalizată, nu mai există nicio altă variantă”, a declarat Lucian Heiuş la Digi 24, citat de DCNews.  

Președintele ANAF își dorește ca toate casele de marcat din România să fie logate la serverele ANAF.  

”Avem la ora actuală 598.000 de case de marcat care sunt deja logate la serverele ANAF-ului. Cred că sunt în România cam 620.000 de case de marcat. Ne apropiem încet-încet să logăm cam toate casele de marcat. Așteptăm să se termine şi o aplicație care să ne permită să navigăm în aceste case de marcat ca să vedem la ce oră, ce bonuri au bătut, să vedem dacă sunt încasări fluctuante sau continue așa cum ar fi normal”, a mai spus Lucian Heiuş. 

×
Subiecte în articol: Lucian Heiuș ANAF Revolut
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close