Antena 3 CNN Actualitate Efectul Picasso: Zeci de lucrări semnate de celebrul artist vor fi expuse la Muzeul de Artă Recentă din București

Efectul Picasso: Zeci de lucrări semnate de celebrul artist vor fi expuse la Muzeul de Artă Recentă din București

Peste 40 de picturi semnate de Pablo Picasso vor fi expuse pentru prima dată în România, la Muzeul de Artă Recentă din București.

Efectul Picasso: Zeci de lucrări semnate de celebrul artist vor fi expuse la Muzeul de Artă Recentă din București
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2023   •   15:58

Evenimentul ”Efectul Picasso” reunește 46 de lucrări ale lui Pablo Picasso, acestea putând fi admirate, alături de alte 57 de lucrări create de artiștii români, în perioada 27 septembrie-8 ianuarie 2024.

Reprezentanții Muzeului de Artă Recentă din București, care va găzdui expoziția, au transmis că locurile sunt limitate, iar iubitorii de artă trebuie să-și achiziționeze cât mai repede un bilet.

"Efectul Picasso” se va deschide pe 27 septembrie 2023, la Muzeul de Artă Recentă din București, și se va închide pe 8 ianuarie 2024.

Cuprinde 46 de lucrări semnate de artistul spaniol și 57 de lucrări ale artiștilor români care au fost inspirați de acesta.

Citește și: ”Ziua de ieri a fost foarte grea” Mărturia lui Alex Dumbravă, sportivul român salvat din largul Mării Negre după 10 zile

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Musée National Picasso-Paris și celebrează 50 de ani de la dispariția lui Pablo Picasso, printr-un proiect în care sunt parte alte 42 de muzee din lume, care vor deschide și ele expoziții dedicate artistului.

România este singura țară dintre statele central și est-europene care face parte din amplul proiect lansat de Spania și Franța, printr-un parteneriat guvernamental.

În toamna anului 2023 se împlinesc, de asemenea, cinci ani de la deschiderea MARe”, a fost scris pe site-ul Muzeului de Artă Recentă din București.

×
Subiecte în articol: Pablo Picasso picturi muzeu București
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close