Antena 3 CNN Actualitate ”Ziua de ieri a fost foarte grea” Mărturia lui Alex Dumbravă, sportivul român salvat din largul Mării Negre după 10 zile

”Ziua de ieri a fost foarte grea” Mărturia lui Alex Dumbravă, sportivul român salvat din largul Mării Negre după 10 zile

Sportivul Alex Dumbravă, românul de record mondial a fost salvat de pe mare. Plecase într-o barcă cu vâsle spre Georgia pentru a doborî un record mondial, dar i s-a făcut rău pe Marea Neagră şi a cerut ajutorul pentru că nu mai putea ajunge la mal.

de Andreea Ştefan    |    21 Iul 2023   •   15:27

”Am avut un curent care mă ducea spre Bosfor în permanență și am încercat să-l iau în scări, să-l evit. În loc de 30 de mile făceam vreo 22-21 de mile.

Am decis să merg cu curentul și asta am putut să fac vreo 2-3 zile, înapoi spre țară.

Citește și: Operațiune de salvare la Mangalia: Un cunoscut sportiv a fost recuperat din largul Mării Negre

Era cea mai practică variantă. Zilele de ieri și alaltăieri au fost foarte grele, cea de ieri în mod excepțional, pentru că pe măsură ce mă apropiam de Mangalia trebuia să intru sub un anumit unghi și ca să păstrez unghiul, a trebuit să vâslesc aproape toată ziua, cu valuri din babord, valuri și vânt din babord.

Deci barca în permanență se balansa și nu puteam să apuc să dau cu vâsla în apă ca să progresez, am hotărât să solicit sprijinul pentru revenirea în țară”, a declarat Alex Dumbravă pentru Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Alex Dumbravă Marea Neagrã
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close