Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, abordat de un grup de suporteri ai echipei Rapid: „Vă fac un stadion boboc!”

Ludovic Orban, abordat de un grup de suporteri ai echipei Rapid: „Vă fac un stadion boboc!”

Ludovic Orban, abordat de un grup de suporteri ai echipei Rapid: „Vă fac un stadion boboc!”
19 Noi 2019   •   11:51

Guvernul va urmări ca antreprenorii care efectuează lucrările de construcţie sau modernizare la stadioanele Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid să aibă tot ce au nevoie pentru a finaliza lucrările în termen, a declarat luni prim-ministrul Ludovic Orban.

"Mobilizarea constructorilor este foarte bună. Întârzierile se datorează fazelor de pregătire în care s-a bătut pasul pe loc în ceea ce priveşte toţi paşii premergători necesari până să se ajungă la faza de construcţie. Aţi văzut şi la Arcul de Triumf că, practic, a trebuit mărită suprafaţa pentru a respecta standardele, la Steaua, practic, s-au pierdut ani buni degeaba, dar, din momentul semnării contractelor, emiterii ordinelor de începere a lucrărilor, mobilizarea constructorilor e o mobilizare bună şi vom urmări ca să aibă tot ceea ce au nevoie pentru a finaliza lucrările în termen", a precizat Orban, întrebat dacă este mulţumit de stadiul lucrărilor la şantierele stadioanelor Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid.

La plecarea de la şantierul stadionului Giuleşti, Ludovic Orban a fost abordat de un grup de suporteri ai echipei Rapid care i-au sesizat faptul că viitoarea arenă de fotbal va avea o capacitate mai mică decât vechiul stadion.

Şeful Executivului i-a asigurat pe aceştia că vor avea stadion nou, modern.

"Vă fac un stadion 'boboc', poate intraţi şi voi în Liga I. Sunt nişte standarde care trebuie respectate, în proiectul vechiului stadion nu au figurat, iar toate limitările sunt limitări care sunt date de suprafaţa efectivă, pentru că ai limitare la calea ferată... Proiectul este un proiect care este făcut în baza studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici. Eu nu vreau să vă spun decât că vreau ca stadionul să fie la standarde europene", a afirmat premierul.

Prim-ministrul Ludovic Orban a efectuat luni o vizită de lucru la şantierul Stadionului Giuleşti, alături de ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu, şi directorul Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu.

Tot luni, şeful Executivului a vizitat şantierele stadioanelor Steaua şi Arcul de Triumf.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ludovic Orban stadion
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close