Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, despre demiterea lui Stelian Ion: ”Nu am primit niciun apel de la Florin Cîțu! Am primit un SMS la 21.28!”

Ludovic Orban, despre demiterea lui Stelian Ion: ”Nu am primit niciun apel de la Florin Cîțu! Am primit un SMS la 21.28!”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu a știut despre intenția premierului Florin Cîțu de a-l demite pe ministrul Justiției, Stelian Ion.

Ludovic Orban, despre demiterea lui Stelian Ion: ”Nu am primit niciun apel de la Florin Cîțu!  Am primit un SMS la 21.28!”
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    02 Sep 2021   •   11:59

”Nu cred că este bine să se ia decizii la cald, așa cum a fost decizia de azi noapte, catalizată de propunerea de revocare a unui ministru. 

Am primit un sms la 21.28, cu două minute înainte de declarații. Când vă spun, vă spun că așa este! Sigur că premierul susține că m-a sunat, nu am primit niciun apel de la premierul Florin Cîțu”, a explicat președintele PNL.

Orban a anunțat că nu va participa la BPN convocat de Cîțu

Totodată, Ludovic Orban, a declarat că nu va participa la ședința BPN convocată de premierul Florin Cîțu după scandalul din Guvern și face un „apel apăsat” către premier și către miniștrii PNL „să înțeleagă gravitatea momentului”.

”De 31 de ani am luptat împotriva formațiunilor politice care provin din Partidul Comunist, indiferent cum s-au numit ele, care au ținut România pe loc. 

Fac un apel apăsat, către Cîțu și PNL: să înțeleagă gravitatea momentului. Guvernarea presupune maturitate, echilibru, dialog, respect față de partenerii de guvernare, dar în primul rând responsabilitate față de cetățean.

Nu putem din motive conjuncturale să aruncăm în aer coaliția. Fac apel către USR-PLUS: să înțeleagă că nu e o soluție să pună presiune asupra Guvernului și să spună chiar că s-ar alia cu PSD. Nu pot să cred că vreo formațiune din coaliție că s-ar putea bizui pe PSD. Tocmai din acest motiv ne-am unit, ca să blocăm accesul la putere al PSD, indiferent dacă acest acces la putere al PSD este unul direct sau indirect.

Astăzi, fără să fiu informat, colegi de-ai mei au convocat BPN fără să fiu informat. A doua oară, ignorând președintele partidului și refuzând un dialog cu președintele partidului. Am decis să nu particip la această ședință, despre care nu am fost informat”, a adăugat Orban. 

Florin Cîțu l-a demis din funcția de ministru al Justiției pe Stelian Ion

”Am luat o decizie necesară. Am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de ministru al Justiției a domnului Stelian Ion.

Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României.

Stelian Ion este un ministru care, din nefericire, nu a reușit să impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. Exemplul este desființarea secției speciale, care nici după 8 luni de mandat nu a fost desființată.

A bloca activitatea Guvernului, doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile, înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare.

Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii coaliției despre această demitere. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze.

(...) Îmi asum această decizie. Biroul Politic Național al PNL a asumat acest proiect de investiții, care nu este PNDL 3. Este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României după 30 de ani.

Am trimis președintelui documentul cu revocarea. Voi propune un interimar care va înțelege prioritatea zero a investițiilor în România.

Îmi doresc ca partenerii noștri de coaliție din USR PLUS să aibă înțelegerea, să aibă responsabilitatea, să nu aleagă ieșirea de la guvernare așa cum comunică de azi dimineață pe diverse canale”, a declarat Florin Cîțu miercuri seara. 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Stelian Ion
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close