Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: ”Fac un apel apăsat, către Cîțu și PNL: să înțeleagă gravitatea momentului!”

Ludovic Orban: ”Fac un apel apăsat, către Cîțu și PNL: să înțeleagă gravitatea momentului!”

Liderul PNL, Ludovic Orban, a avut prima reacție în scandalul generat de criza politică din ultimele zile.

Ludovic Orban: ”Fac un apel apăsat, către Cîțu și PNL: să înțeleagă gravitatea momentului!”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    02 Sep 2021   •   11:15

”În 6 decembrie românii și-au exprimat votul cu speranța ca România să fie guvernată mai bine, să se ducă într-o direcție mai bună, să se realizeze marile reforme necesare, proiectele de infrastructură, să crească cu adevărat calitatea vieții, să fie respectate drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. 

După alegeri, în urma unor negocieri complicate, am reușit formarea unei coaliții care să scape România din ghearele PSD. Ne-am angajat la 4 ani de pace politică, de muncă în folosul oamenilor, la o guvernare competentă care să ducă la creșterea calității vieții și la îmbunătățirea condițiilor de viață ale românilor. 

Suntem astăzi într-o situație politică din care nu are nimeni de câștigat. Nici premierul Cîțu, nici USR PLUS, nici o altă formațiune politică a coaliției. 

Orice plecare a unei formațiuni politice din coaliție poate duce la pierderea majorității parlamentare și la aducerea Guvernului și a României la bunul plac al PSD”, sunt primele declarații ale lui Ludovic Orban

Totodată, Ludovic Orban, a declarat că nu va participa la ședința BPN convocată de premierul Florin Cîțu după scandalul din Guvern și face un „apel apăsat” către premier și către miniștrii PNL „să înțeleagă gravitatea momentului”.

”De 31 de ani am luptat împotriva formațiunilor politice care provin din Partidul Comunist, indiferent cum s-au numit ele, care au ținut România pe loc. 

Fac un apel apăsat, către Cîțu și PNL: să înțeleagă gravitatea momentului. Guvernarea presupune maturitate, echilibru, dialog, respect față de partenerii de guvernare, dar în primul rând responsabilitate față de cetățean.

Nu putem din motive conjuncturale să aruncăm în aer coaliția. Fac apel către USR-PLUS: să înțeleagă că nu e o soluție să pună presiune asupra Guvernului și să spună chiar că s-ar alia cu PSD. Nu pot să cred că vreo formațiune din coaliție că s-ar putea bizui pe PSD. Tocmai din acest motiv ne-am unit, ca să blocăm accesul la putere al PSD, indiferent dacă acest acces la putere al PSD este unul direct sau indirect.

Astăzi, fără să fiu informat, colegi de-ai mei au convocat BPN fără să fiu informat. A doua oară, ignorând președintele partidului și refuzând un dialog cu președintele partidului. Am decis să nu particip la această ședință, despre care nu am fost informat”, a adăugat Orban. 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close