Antena 3 Actualitate Ludovic Orban, despre cazul Floreasca: Să nu creadă directorul spitalului că dacă l-a demis pe Beuran scapă de răspundere

Ludovic Orban, despre cazul Floreasca: Să nu creadă directorul spitalului că dacă l-a demis pe Beuran scapă de răspundere

06 Ian 2020   •   21:23
Ludovic Orban, despre cazul Floreasca: Să nu creadă directorul spitalului că dacă l-a demis pe Beuran scapă de răspundere
Sursa foto: sursă foto: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a precizat că directorul Spitalului Floreasca nu trebuie să creadă „că a scăpat de orice răspundere”, dacă șeful Secției de Chirurgie, Mircea Beuran, a fost demis.

„Nu cred că un medic, care a depus jurământul lui Hippocrate, poate să facă aşa ceva, oricât de mult ţin la domnul Beuran. Domnul Beuran oricum a fost 20 de ani acolo, dar trebuie aşteptate şi alte decizii. Să nu creadă domnul director al spitalului că, dacă l-a demis pe Beuran, scapă de orice răspundere", a afirmat Orban.

De altfel, Orban a adăugat că mai multe controale sunt aproape de finalizare și toți responsabilii vor fi sancționați.

„Sunt în derulare mai multe controale, care sunt aproape de finalizare. E Corpul de control al ministrului Sănătăţii. De asemenea, e o evaluare făcută de autoritatea condusă de domnul Cepoi, există un control care a fost efectuat şi de Direcţia de Sănătate Publică. În urma acestor controale, pe baza rezultatelor acestor controale, am convingerea că ministrul Costache va lua deciziile care se impun, astfel încât să fie sancţionaţi toţi responsabilii", a precizat Orban la Palatul Parlamentului.

Citește Și Medicul Mircea Beuran, prima reacție după demiterea de la Spitalul Floreasca: „Decizia primită nu este una motivată”

Despre protestul medicilor care contestă decizia de revocare a contractului de management al şefului secţiei de chirurgie III, prof. dr. Mircea Beuran, şeful Executivului a spus că trebuie aşteptate şi alte decizii, care l-ar putea viza şi pe directorul spitalului.

Inspecţia Sanitară de Stat a sancţionat cu 30.000 de lei Spitalul de Urgenţă Floreasca "pentru neregulile găsite", dar şi întreaga echipă operatorie, de la asistent până la conducătorul echipei, în cazul pacientei care a suferit arsuri pe masa de operaţie şi ulterior a murit. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close