Antena 3 CNN Actualitate Medicul Mircea Beuran, prima reacție după demiterea de la Spitalul Floreasca: „Decizia primită nu este una motivată”

Medicul Mircea Beuran, prima reacție după demiterea de la Spitalul Floreasca: „Decizia primită nu este una motivată”

Medicul Mircea Beuran a fost demis luni din funcția de șef de secție în cadrul Spitalului Floreasca din Capitală, în urma cercetării administrative care a fost declanșată de conducerea spitalului, după ce o pacientă a luat foc și a murit.

Medicul Mircea Beuran, prima reacție după demiterea de la Spitalul Floreasca: „Decizia primită nu este una motivată”
06 Ian 2020   •   18:41

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, medicul Beuran a precizat că decizia pe care a primit-o nu este una motivată, subliind că nu a primit niciun raport al cercetării administrative.

„Lucrurile acestea m-au surprins, dar totodată, pot să afirm că nu sunt niște lucruri normale. Să-i poți să-i dai decizia unui om fără să argumentezi decât o înșuire de cifre. Sunt niște acuze generale”, a precizat Mircea Beuran.

Medicul Mircea Beuran a mai precizat că a fost amendat, adăugând că nici amenda pe care a primit-o nu este una motivată.

„Amenda nu este individualizată. Tot grupul de chirurgi a fost amendat. Nu se face o diferențiere între fapte și persoane. Nu sunt indicare care sunt protocoalele pe care le-am încălcat. Nu mi-a spus nimeni.

De asemenea, doctorul Beuran consideră că decizia demiterii are în spate o motivație politică.

„Sunt convins de acest lucru. Ele nu sunt încărcate de discernământ și mai mult, dacă erau niște probleme care se leagă atât de activitatea profesională și academică și de pregătirea rezidenților, lipsa de a consulta mediul academic, gândesc că este o greșeală foarte mare”, a mai subliniat medicul.

Citește Și Anunț oficial în cazul pacientei arse la Floreasca. Ministerul Sănătății: Incidentul, din cauza unei erori umane. Beuran, demis

Incidentul de la Spitalul Floreasca unde o femeie a luat foc pe masa de operație s-a produs din cauza unei erori umane, a informat Ministerul Sănătății, precizând că chirurgul Mircea Beuran a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției.

Medicul Mircea Beuran, prima reacție după demiterea de la Spitalul Floreasca: „Decizia primită nu este una motivată”

×
Subiecte în articol: Mircea Beuran spitalul Floreasca
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close