Antena 3 CNN Actualitate Social Anunț oficial în cazul pacientei arse la Floreasca. Ministerul Sănătății: Incidentul, din cauza unei erori umane. Beuran, demis

Anunț oficial în cazul pacientei arse la Floreasca. Ministerul Sănătății: Incidentul, din cauza unei erori umane. Beuran, demis

UPDATE: Incidentul de la Spitalul Floreasca unde o femeie a luat fos pe masa de operație s-a produs din cauza unei erori umane, informează Ministerul Sănătății, precizând că chirurgul Mircea Beuran a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției.

Anunț oficial în cazul pacientei arse la Floreasca. Ministerul Sănătății: Incidentul, din cauza unei erori umane. Beuran, demis
06 Ian 2020   •   12:45

"Ministerul Sănătății a primit raportul cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Clinic de Urgență București,  ca urmare a tragicului eveniment din data de 22.12.2019, când o pacientă a suferit arsuri pe 30% din suprafața corporală și care pe 29.12.2019 a și decedat. 

În urma analizei întregului material probator avut la dispoziție, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că  prof. dr. Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, și decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de șef al Secției Clinice de Chirurgie III.


Ministerul Sănătății va prezenta mâine concluziile raportului propriu,  instrumentat de Inspecția Sanitara de Stat (ISS) și Corpul de Control al MS și salută totodată decizia managementului de la SCUB, de încetare a contractului de administrare a șefului de secție, care nu a  respectat obligațiile contractuale. De asemenea, ISS a sancționat cu amenzi unitatea spitalicească pentru neregulile găsite, cît și întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei. Cuantumul acestora fiind de aproximativ 30.000 de lei.", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Anunț oficial în cazul pacientei arse la Floreasca. Ministerul Sănătății: Incidentul, din cauza unei erori umane. Beuran, demis

Ştire iniţială: Spitalul Floreasca a primit o amendă administrativă de 200.000 de lei în urma controalelor de la minister aflate în desfăşurare în urma decesului pacientei ce a suferit arsuri grave în timpul unei intervenţii chirurgicale.

Amenzi au primit şi medicii şi asistentele ce au luat parte la operaţie, iar medicul Mircea Beuran urmează să fie demis din funcţia de şef al Secţiei de Chirurgie.

"Mâine (luni - n.red.) vom stabili, împreună cu profesioniştii din Spitalul Floreasca ghidurile referenţiale la care ne vom raporta pentru a face această analiză, vom stabili echipa de audit şi paşii care trebuie parcurşi pentru a identifica cauzele care au dus la apariţia unui element advers, probabil că o consecinţă a nerespectării unor reguli de bună practică mai ales în condiţii de urgenţă", a spus preşedintele Autorităţii Naţionale de Management a Calităţii în Sănătate (ANMCS), la un post de televiziune.

Surse: Medicul Mircea Beuran, demis

×
Subiecte în articol: spitalul Floreasca Beuran
Parteneri
Ucraina face măsurători pe Bâstroe şi a cerut un expert român
x close