Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban face anunțul: „Abrogarea recursului compensatoriu este între măsurile urgente din programul de guvernare”

Ludovic Orban face anunțul: „Abrogarea recursului compensatoriu este între măsurile urgente din programul de guvernare”

Ludovic Orban face anunțul: „Abrogarea recursului compensatoriu este între măsurile urgente din programul de guvernare”
28 Noi 2019   •   17:37

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că abrogarea recursului compensatoriu este între măsurile urgente din programul de guvernare al PNL. „Asta vom face” și „Ăsta e programul nostru de Guvernare”, a subliniat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a declarat că vrea să spulbere orice fel de îndoială privind programul de guvernare al PNL în legătură cu recursul compensatoriu.

Premierul a precizat că între prioritățile din program se numără revizuirea legilației privind recursul compensatoriu.

„Între obiectivele specifice din programul de guvernare se numără revizuirea legislației privind regimul eliberărilor condiționate, respectiv recursul compensatoriu. De asemenea, la măsuri urgente se află avizarea proiectului de lege pentru abrogarea recursului compensatoriu și consolidarea serviciului de probațiune pentru monitorizarea condamnaților eliberați condiționat. . Am văzut că sunt anumite interpretări. Ăsta e programul nostru de guvernare, asta vom face. Vom găsi cea mai bună soluție pentru abrogarea măsurilor din recursul compensatoriu care au pus în pericol viața, integritatea fizică și siguranța cetățenilor”, a afirmat Ludovic Orban în ședința de Guvern.

Citește Și Ludovic Orban către miniştri: Vă solicit o prezenţă activă la toate reuniunile de la nivelul Consiliului UE

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, joi, că recursul compensatoriu, măsura promovată de majoritatea parlamentară PSD-ALDE, care a scos din închisori mii de infractori periculoşi care au recidivat ulterior, nu poate fi „abrogată peste noapte pentru că ar conduce la efecte colaterale mai severe decât cele din prezent”.

 

×
Subiecte în articol: PNL Ludovic Orban
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close