Antena 3 CNN Actualitate MAE anunță că alți doi cetățeni români au fost implicați în carambolul din Ungaria

MAE anunță că alți doi cetățeni români au fost implicați în carambolul din Ungaria

MAE informează că alți doi cetățeni români au fost implicați în accidentul care s-a produs în Ungaria, din cauza unei furtuni puternice de praf.

MAE anunță că alți doi cetățeni români au fost implicați în carambolul din Ungaria
Sursa foto: Facebook Info Trafic 24
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mar 2023   •   16:30

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României la Budapesta a fost contactată la numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice de către alți doi cetățeni români implicați în accidentul rutier, care s-a produs pe Autostrada M1 din Ungaria, între localitățile Tatabanya și Budapesta.

Astfel, conform ultimelor date, în total cinci cetățeni români, dintre care unul cu dublă cetățenie, au fost implicați în accidentul de circulație.

Dintre aceștia, doi au fost spitalizați, iar unul a fost deja externat și se află în drum spre România.

Celălalt cetățean român internat se află sub supravegherea medicilor și este în afara oricărui pericol.

Citește și: Bilanțul carambolului din Ungaria: Un mort și 39 de răniți, printre care și trei cetățeni români | Peste 40 de vehicule implicate

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De asemenea, persoanele în cauză au solicitat sprijinul Ambasadei României la Budapesta, în vederea recuperării bunurilor din autoturismele avariate, aflate în custodia autorităților ungare.

Totodată, autoritățile ungare au precizat că persoana care a decedat nu are origine română.

Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autoritățile locale și cu familiile cetățenilor români, fiind pregătită să acorde asistență consulară.

Zeci de persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce mai multe maşini s-au ciocnit, pe Autostrada M1 din Ungaria, din cauza unei furtuni de nisip, care a redus considerabil vizibilitatea șoferilor, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close