Antena 3 CNN Actualitate Bilanțul carambolului din Ungaria: Un mort și 39 de răniți, printre care și trei cetățeni români | Peste 40 de vehicule implicate

Bilanțul carambolului din Ungaria: Un mort și 39 de răniți, printre care și trei cetățeni români | Peste 40 de vehicule implicate

În urma carambolului de pe Autostrada M1 din Ungaria, o persoană a murit, iar alte 39 sunt rănite, printre acestea se numără și trei români.

de Andreea Borboros    |    Ştefan Petrică    |    12 Mar 2023   •   12:26

Șase camioane și 37 de autoturisme s-au ciocnit în lanț din cauza unei furtuni puternice de praf din Ungaria.

La fața locului se văd urmările carambolului, pământul este ars în urma incendierii masive a celor 19 autoturisme.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În acest moment circulație se face pe o singură bandă.

"Zece copii au fost răniți în accidentul de masă, patru dintre ei grav și șase ușor, precum și 29 de adulți, dintre care 10 au fost grav răniți, în timp ce 19 au fost răniți ușor", a declarat Pál Győrfi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Național de Ambulanță.

Citește și: MAE: Trei români au fost prinși în carambolul din Ungaria. Unul dintre ei este în stare gravă

Printre răniți se află și trei români, unul dintre ei se află în stare gravă la spital.

Salvatorii au sosit la fața locului cu patru elicoptere și 16 ambulanțe și au dus 39 de persoane la spitalele din patru localități: Győr, Tatabánya, Székesfehérvár și Budapesta.

Autoritățile au găsit, după ce au ridicat epavele, o persoană decedată.

"Urmaşii noştri dragi! Din păcate, miracolul a fost anulat.

După-amiază, încă eram încrezători că într-adevăr a fost un miracol... Că toată lumea a supraviețuit... Dar acum câteva minute colegii noştri au găsit un cadavru sub dărâmături. Căutarea şi identificarea cadavrului este în curs de desfăşurare.

Colega noastră, Bettina Szabó, locotenent-colonel, şi Soma Csécsi, locotenent-colonel, purtătorul de cuvânt al BRFK, au văzut oameni răniți zăcând pe drum, copii speriați huruind în tranşee, oameni scăpând din bagaje. Persoane care au întrebat: "Mi-a ars mașina, ce se va întâmpla acum?"

Pe 11 martie, în jurul orei 14:30, pe autostrada M1, în zona Herceghalom, o persoană a murit și 36 au fost rănite, 42 de vehicule au fost implicate în accident, 19 maşini au fost complet arse.

Între răniți, mașinile stricate și arse, praf, vânt, disperări, tremurături, ajutor și oamenii care încearcă să ajute, ne-am gândit brusc că asta există doar în filme. Din păcate nu! A fost realitatea!", potrivit comunicatului poliției din Ungaria.

×
Subiecte în articol: accident Ungaria autostrada
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close