Antena 3 CNN Actualitate MAE nu confirmă că un român este implicat în cazul camionului cu imigranţi morţi

MAE nu confirmă că un român este implicat în cazul camionului cu imigranţi morţi

MAE nu confirmă că un român este implicat în cazul camionului cu imigranţi morţi
Sursa foto: Foto: Twitter
27 Aug 2015   •   19:43
UPDATE - Ministerul Afacerilor Externe a precizat, joi, că niciun cetăţean român nu este implicat în cazul camionului abandonat în Austria, în care erau zeci de imigranţi morţi, potrivit informaţiilor obţinute până la acest moment.

"Potrivit informaţiilor obţinute până la acest moment, niciun cetăţean român nu este implicat în incident. Poliţia austriacă continuă cercetările în acest caz", potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE.

Conform primelor informaţii obţinute de Ambasada României la Budapesta de la autorităţile ungare, solicitantul numerelor de înmatriculare ale camionului implicat în incident nu este cetăţean român, menţionează sursa citată.

"În urma demersurilor întreprinse pe lângă poliţia austriacă, Ambasada României la Viena a fost informată că autovehiculul are numere de înmatriculare ungare provizorii", a precizat MAE.

Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Ungariei, Viktor Orban, a afirmat joi că şoferul camionului abandonat în Austria, în care erau zeci de imigranţi morţi, este cetăţean român.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ambasadele României la Budapesta și Viena au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile ambelor state, în vederea verificării informațiile potrivit cărora un cetățean român ar fi proprietarul camionului abandonat în Austria, în care au fost găsiți mai mulți refugiați asfixiați, dar niciuna din misiunile diplomatice menționate nu a fost notificată oficial cu privire la incidentul semnalat, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), potrivit Agerpres.

Sursa citată precizează că verificările sunt în curs, iar Ambasada României de la Budapesta și cea de la Viena mențin legătura cu autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la acest caz.

Șoferul camionului în care au fost găsiți joi zeci de imigranți morți pe o autostradă din estul Austriei, nu departe de granița cu Ungaria, ar fi român, potrivit unei declarații a purtătorului de cuvânt al premierului ungar Viktor Orban, care a precizat că a informația a fost oferită de poliția austriacă.

Între 20 și 50 de imigranți morți au fost găsiți joi dimineață în respectivul camion care era oprit pe o bandă de staționare în landul austriac Burgenland, din apropierea graniței cu Ungaria, a precizat, într-o conferință de presă la Viena, purtătorul de cuvânt al poliției austriece, Hans Peter Doskozil.

×
Subiecte în articol: imigranti MAE Ministerul de Externe
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close