Antena 3 CNN Actualitate Primul magazin fără case de marcat, deschis în România. Fost șef ANPC: "Eu m-aș uita cu foarte mare atenție. Pare o practică abuzivă"

Primul magazin fără case de marcat, deschis în România. Fost șef ANPC: "Eu m-aș uita cu foarte mare atenție. Pare o practică abuzivă"

În România a fost deschis primul magazin fără case de marcat. La ieșire banii sunt retrași automat de pe card.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Apr 2024   •   18:45

Pentru a putea achiziționa produse din noul magazin fără case de marcat, clienții trebuie să își instaleze mai întâi aplicația retailer-ului în care vor adăuga un card bancar, apoi la intrarea în magazin trebuie să scaneze un cod QR și aleg produsele. Fiecare produs este cântărit pe raft și dacă vrem să îl returnăm va trebui să îl punem exact de unde l-am luat.

Când ați terminat cumpărăturile, pur și simplu ieșiți din magazin. Plata se face prin retragerea sumei de bani pentru aceste produse. Noul concept promite eliminarea cozilor și o experiență mult mai rapidă pentru cumpărături

Omul de afaceri Cornel Tăbăcaru a comentat această situație în direct la Antena 3 CNN, făcând referire la faptul că una dintre problemele acestui magazin este că trebuie să pui produsele exact din locul în care le-ai luat.

"Eu, de regulă o iau, și o las prin magazin că sunt băieții ăia pe acolo, care le iau, le așează. Să mă duc să o pun înapoi exact de unde am luat-o? Nu! Eu nu. 

A doua problemă pe care am văzut-o e că omul a ieșit afară, s-a uitat pe nota de plată din telefon, unde banii au și dispărut și a zis n-am luat eu ienibahar, uite aici coșul că n-am luat. Că l-o fi băgat în buzunar între timp, e treaba lui, și cheamă securitatea și îi arată coșul și vede că nu e nimic", a spus Cornel Tăbăcaru.

Pe de altă parte, Bogdan Nica, fost șef al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor a declarat, în direct la Antena 3 CNN, că această practică a retailer-ului este una abuzivă.

"Dacă aș fi acum șef la ANPC m-aș uita foarte atent. Mi se pare totuși o practică comercială abuzivă. Există un anumit mod în care să nu poți să intri și să ieși din magazin decât făcând o anumită spirală. Într-un magazin foarte mare să te duci să te întorci la raft n-o mai faci. Și atunci, cu produsul acela dorit mai mult sau mai puțin rămâi. Eu m-aș uita cu foarte mare atenție. Pare a fi o practică abuzivă și cu asta am spus tot", a precizat Bogdan Nica.

×
Subiecte în articol: magazin ANPC Cornel Tăbăcaru Bogdan Nica
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close