Antena 3 CNN Actualitate MAI doreşte prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli. Vezi aici cum

MAI doreşte prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli. Vezi aici cum

MAI doreşte prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli. Vezi aici cum
Sursa foto: Foto: Mediafax
de G.S.    |    15 Sep 2012   •   14:53

Fiecare unitate de învăţământ va avea desemnat câte un poliţist responsabil, care va face parte şi din Comisia pentru prevenirea şi combaterea violenţei în mediul şcolar, măsura fiind prevăzută în noua strategie a Ministerului Administraţiei şi Internelor.
   
Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) a adoptat, la începutul anului şcolar 2012-2013, o nouă strategie privind siguranţa în şcoli, măsurile avute în vedere vizând creşterea responsabilităţii unităţilor de Poliţie, în cooperare directă cu reprezentanţii şcolilor şi liceelor.
   
Astfel, va fi desemnat câte un poliţist responsabil pentru fiecare unitate de învăţământ, aceştia urmând să facă parte şi din Comisia pentru prevenirea şi combaterea violenţei în mediul şcolar, constituită la nivelul unităţii şcolare, a anunţat MAI, sâmbătă, într-un comunicat de presă.
   
"Poliţistul va lua contact cu directorii şcolilor, cu responsabilii firmelor de pază, acolo unde acestea există, şi vor realiza împreună o analiză de risc privind vulnerabilităţile în ceea ce priveşte siguranţa copiilor în zona adiacentă unităţilor de învăţământ", se arată în noua strategie a MAI.
   
Strategia comună de acţiune a Poliţiei şi Jandarmeriei, pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor care privesc ordinea publică, cuprinde şi măsuri privind sporirea siguranţei în zona şcolilor, prin patrulare.
   
Astfel, poliţiştii şi jandarmii vor fi prezenţi în zona şcolilor şi liceelor la momentele intrării şi ieşirii de la ore, vor verifica modul cum este asigurată paza internă la şcolile care au astfel de sisteme şi vor desfăşura acţiuni preventive, inclusiv aspecte ce ţin de siguranţa rutieră.
   
În plan administrativ, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a solicitat prefecţilor şi reprezentanţilor inspectoratelor şcolare judeţene intensificarea controalelor privind asigurarea cadrului adecvat desfăşurării procesului de învăţământ.
   
MAI precizează că acţiunile desfăşurate la nivel naţional, în contextul începutului de an şcolar, implică peste 10.000 de poliţişti, la care se mai adaugă, în caz de nevoie, şi 1.600 de jandarmi.
   
Zece mii de poliţişti asigură ordinea şi siguranţa rutieră în zona unităţilor de învăţământ, luni, la începerea noului an şcolar, potrivit Poliţiei Române.
   
Şeful Poliţiei Române a cerut inspectoratelor judeţene de poliţie şi Poliţiei Capitalei să ia măsuri pentru ca noul an şcolar să se desfăşoare în siguranţă şi să acorde atenţie sporită pentru protecţia elevilor din clasa pregătitoare.
   
Astfel, patrulele de poliţie vor fi prezente în zona şcolilor, atât în timpul orelor de curs, cât şi la finalul programului, întrucât multe şcoli au terenuri de sport frecventate de copii.
   
Poliţiştii vor face controale la unităţile economice din apropierea şcolilor, pentru a verifica produsele vândute de acestea copiilor.
   
Totodată, vor fi activate patrulele şcolare de circulaţie, a precizat Poliţia Română.
   
În cursul anului şcolar trecut a scăzut numărul infracţiunilor sesizate cu 1,56 la sută şi cel al elevilor autori de infracţiuni cu 16 la sută. De asemenea, a scăzut cu 26,8% numărul infracţiunilor sesizate în zona adiacentă unităţilor şcolare.

×

Sinteza Zilei

Florin Piersic, truc pentru o memorie ageră la orice vârstă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close