Antena 3 CNN Actualitate Mai mulţi bani pentru fermieri: Crescătorii de ovine vor primi un ajutor suplimentar de 4,5 euro pentru fiecare animal

Mai mulţi bani pentru fermieri: Crescătorii de ovine vor primi un ajutor suplimentar de 4,5 euro pentru fiecare animal

de S.T.    |    22 Mar 2013   •   16:50

Crescătorii de ovine din zonele defavorizate din România vor primi mai mulţi bani pentru fiecare animal pe care îl deţin, chiar în perioada următoare.

Creşterea va fi de aproape de 50%, a declarat ministrul Agriculturii Daniel Constantin care a solicitat la Bruxelles o derogare în acest sens.

"O veste bună pe care vreau să o dau în contextul celor întâmplate cu laptele este pentru crescătorii de ovine. Vineri vom trimite la Bruxelles o fişă prin care solicităm şi este permis prin regulamentul european, printr-o exceptare de la acest regulament, o suplimentare a sprijinului pe cap de animal de ovine în zonele defavorizate. Din calculele pe care le avem, avem în aceste zone în jur de 1,5 milioane de capete de ovine, care vor primi suplimentar, faţă de cei 10 euro care erau agreaţi prin ajutorul de stat, încă 4,5 euro. Este un ajutor important, o creştere de aproape 50%, care vine într-o perioadă destul de grea", a spus Constantin.

Ministrul Agriculturii a adăugat că ajutorul este permis pentru că nu numai în România, ci şi în alte state europene preţul furajelor a crescut destul de mult, iar astfel s-a simţit nevoia unei intervenţii.

Citeşte şi:

Lapte cu aflatoxină, în 34 de ferme. Ministrul Agriculturii: Produsele contaminate au fost distruse

×
Parteneri
Copil cu o boală extrem de rară, internat la Timişoara
x close