Antena 3 CNN Actualitate Mama a 3 copii, 7 ani de închisoare pentru că și-a omorât pisica din răzbunare, în Vaslui

Mama a 3 copii, 7 ani de închisoare pentru că și-a omorât pisica din răzbunare, în Vaslui

O femeie de 28 de ani din comuna Dumești s-a ales cu dosar penal pentru uciderea animalelor chiar a doua zi după ce modificările Legii protecției animalelor au fost publicate în Monitorul Oficial.

Mama a 3 copii, 7 ani de închisoare pentru că și-a omorât pisica din răzbunare, în Vaslui
Sursa foto: pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mai 2022   •   09:12

Din răzbunare, pentru că pisica a intrat în porumbeii pe care îi creștea în curte, femeia, mamă a trei copii, a omorât-o și a postat imaginile pe rețelele de socializare.

Conform noilor modificări legislative, femeia riscă acum până la 7 ani de închisoare.

“Știu că soțul femeii este crescător de porumbei și am înțeles că pisica i-ar fi făcut ceva pagube. Cu toate acestea, fapta sa nu trebuie trecută cu vederea și chiar dacă vorbim de o mamă a trei copii, legea trebuie respectată de toată lumea.

Din păcate, a reușit să pună o pată neagră pe comuna noastră și ceea ce a făcut este greu de explicat”, spune primarul Ioniță Barnea Ciprian, conform Vremea Nouă.

Polițiștii vaslueni i-au întocmit dosar penal femeii.

Bărbat din Galați, condamnat la un an de închisoare pentru uciderea unui animal

În 2019, bărbatul s-a răzbunat pe animal după ce a încercat să îi înjunghie stăpânul.

Ucigașul condamnat la închisoare a fost obligat să achite 5.000 de lei daune morale familiei, care va dona banii unui adăpost de animale.

Conflictul a pornit de la niște ţurţuri de gheață care au căzut de la balconul proprietarului câinelui pe balconul agresorului.

Bărbatul si-a așteptat vecinul în scara blocului când s-a întors cu câinele de la plimbare și a încercat să îl atace cu un cuțit. Stăpânul s-a ferit, însă agresorul a vrut neapărat să se răzbune și i-a înjunghiat câinele.

7 ani de închisoare pentru cei care ucid sau schingiuiesc animale

Camera Deputaţilor a adoptat, în luna aprilie, un proiect de lege care prevede majorarea limitelor pedepselor şi amenzilor contravenţionale în cazul acţiunilor de cruzime faţă de animale, fiind introdusă în această categorie şi zoofilia.

S-au înregistrat 281 voturi pentru. Proiectul modifică Legea 205/2004 privind protecţia animalelor, informează Agerpres.

Deputaţii au introdus în lege un nou text potrivit căruia zoofilia este considerată cruzime faţă de animale.

De asemenea, animalul aflat într-o situaţie de pericol este considerat şi animalul care a fost rănit, schingiuit sau supus zoofiliei, precum şi animalul care nu beneficiază de hrană şi apă în cantităţi suficiente, de un adăpost corespunzător sau de tratamente medicale, au mai stabilit deputaţii.

×
Subiecte în articol: Vaslui pisica
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close