Antena 3 CNN Actualitate Mâncarea primită de o tânără însărcinată la spitalul din Baia Mare: "De ce plătim atâţia bani la CAS?"

Mâncarea primită de o tânără însărcinată la spitalul din Baia Mare: "De ce plătim atâţia bani la CAS?"

Mâncarea primită de o tânără însărcinată la spitalul din Baia Mare, care constă într-o felie de parizer şi o cană de ceai la micul-dejun şi mămăligă cu brânză la prânz, a stârnit un val de critici pe Facebook.

Mâncarea primită de o tânără însărcinată la spitalul din Baia Mare: "De ce plătim atâţia bani la CAS?"
Sursa foto: Facebook / Cristina Stenczel
de Alin Tarnovschi    |    27 Ian 2021   •   11:05

O femeie a publicat pe Facebook două fotografii cu mâncare pe care ar fi primit-o o tânără însărcinată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare.

Într-una din fotografii apare o farfurie în care se află două felii de pâine, o felie de parizer, unt şi o cană de ceai, iar în cea de-a doua apare o farfurie cu mămăligă şi brânză.

Imaginile au fost distribuite de sute de oameni pe reţeaua de socializare şi au stârnit un val de critici la adresa sistemului de sănătate.

Astfel, oamenii au comentat că, în unele cazuri, până şi deţinuţii mănâncă mai bine decât o tânără însărcinată internată în spital.

Mâncarea primită în spitalul din Baia Mare, val de critici pe Facebook

"Oare de ce plătim mii de lei lunar pentru CAS? Un mic dejun pentru o mămică internată în spital care are încă o viață în ea (este in 5 luni).

Acasă mănâncă des, nu pentru că vrea ea (nu a fost o mâncăcioasă de când o știu), ci pentru că organismul ei și suflețelul ăla mic, cere.

Revin cu întrebarea, de ce plătim atâția bani la CAS? Mancarea de prânz la fel de toată jena... Poate îmi răspunde cineva? Eu aș pune directorul spitalului să manance meniul ăla. Poate așa va schimba ceva", a scris Cristina Stenczel în postarea de pe Facebook.

Meniul unui bolnav într-un spital din România, în 2020: 10 lei/zi

Avem doua exemple de meniu pentru 3 mese pe zi intr-un spital din Romania, in 2021. Dupa cum se poate vedea nu exista proteine la toate cele 3 mese, iar alimentatia difera destul de mult fata de una recomandata de un nutritionist. Desigur, vorbim totusi de un meniu care costa numai 10 lei.

Alaturi vedem si cum ar fi ideal sa arate mesele unui bolnav de covid sau de alta boala, dar care nu are afectiuni asociate. Adica nu ne referim la cei care sufera de cancer, ulcer sau diabet, pentru ca acolo vorbim de alimentatie diferita. Astfel se schimba un pic datele, mai ales cele financiare si asta pentru ca un meniu care sa ne ajute sa ne insanatosim mai repede ajunge zilnic cam la 25-30 lei pentru 3 mese. 

meniu spital: 

mic dejun: unt, gem, biscuiți, ceai, chiflă
prânz: ciorbă de varză, mâncare fasole galbenă, chiflă
cină: pilaf sârbesc, chiflă

mic dejun: unt, brânză de vaci, biscuiți, ceai, chiflă
prânz: ciorbă de legume, ostropel de pui cu piure, chiflă
cină: mâncare de mazăre, chiflă

meniu recomandat nutriționist:

mic dejun: o cană cu lapte, pâine integrală, unt si miere, brânză de vaci, ou fiert 
prânz: supă de pui cu tăiței/găluști, friptură slabă la cuptor cu cartofi copți și legume gătite
cină: pește cu legume sau sufleu de legume cu brânză

 

×
Subiecte în articol: Baia Mare spital
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close