Antena 3 CNN Actualitate Declarația lui Marcel Ciolacu înainte de consultările de la Cotroceni: ''Iohannis să îi dea mandat lui Rafila!''

Declarația lui Marcel Ciolacu înainte de consultările de la Cotroceni: ''Iohannis să îi dea mandat lui Rafila!''

Liderul PSD Marcel Ciolacu va participa luni la consultările convocate de preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni. Ciolacu spune că Iohannis ar trebui să accepte varianta PSD de îl numi pe prof. Alexandru Rafila pentru funcţia pentru funcţia de prim-ministru al României.

Declarația lui Marcel Ciolacu înainte de consultările de la Cotroceni:  ''Iohannis să îi dea mandat lui Rafila!''
de Iulia Gorgorin    |    13 Dec 2020   •   23:08

Marcel Ciolacu spune că președintele Iohannis ar trebui să accepte varianta unui guvern minoritar PSD, sau a unui guvern de uniune naţională în care premierul este dat de PSD, câştigătorul alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

Ciolacu: ''Președintele să dea mandat domnului Rafila să își creioneze majoritatea parlamentară''

''Cred că preşedintele Iohannis ar trebui, măcar acum, să recunoască faptul că a pierdut aceste alegeri, pentru că el a pierdut alegerile. A fost purtătărul de cuvânt, politrucul PNL-ului, în toată perioada campaniei electorale, se făceau conferințe de presă zilnice, la un moment dat, din disperarea de a câștiga. Prima oară, erau doar miercurea, pe urmă și lunea. Am înțeles că mâine, de exemplu, nu se mai pot face conferințe de presă. Au funcționat conferințele de presă la Cotroceni doar în perioada campaniei electorale. De mâine sunt restricții. Ne vom duce cu propunea de prim-ministru, domnul doctor Alexandru Rafila și sperăm să intrăm în spiritul Constituției, iar președintele să dea mandat domnului Rafila să își creioneze majoritatea parlamentară, programul de guvernare, pe care deja îl avem creionat din campania electorală și toate ministerele. 

''Ne aflăm într-o criză sanitară și într-o evidentă criză economică''

Această obsesie a președintelui de a face alegeri, fără să țină cont de contextul în care se desfășoară alegerile, fără să țină cont de prioritățile românilor, ne-a dus într-o criză și politică. Depinde de președinte cât de mult vrea să adâncească această criză politică. Noi avem acum un Guvern interimar, incapabil să emită ordonanțe de urgență. Argumentul, când mi-a cerut mie, Klaus Iohannis, să votez Guvernul Orban, când se anunțase epidemia, a fost argumentul principal, a fost că ne trebuie un guvern cu drepturi depline, fiindcă urmează epidemia. Erau 100 de cazuri în acel moment. Acum, ne apropiem iarăși de 10.000. Sunt peste 200 de decese pe zi. Ne-am trezit, că acea teorie nu mai funcționează la președinte. Nu avem altă variantă și nu vom vota în Parlament altă variantă, decât prim-ministru, Alexandru Rafila. Sunt două posibilități: ori ne lasă și ne creionăm un guvern minoritar, cu prim-ministru Alexandru Rafila, ori face un Guvern de uniune-națională, cum cred că ar trebui și cam asta a fost voința românilor, să împartă puterea, dar, partidul care a câștigat alegerile trebuie să propună primul-ministru.

''Avem de apărat nişte voturi. Şi domnul George Simion are de apărat nişte voturi''

Am să atac şi am să folosesc toate pârghiile constituţionale şi legale, de a stopa formarea acestui Parlament, dacă nu se aşează democratic, în spiritul Constituţiei şi cu respectarea regulmentului şi a legilor, şi nu vor face lucrurille aşa cum este scris. Avem de apărat nişte voturi. Şi domnul George Simion are de apărat nişte voturi. Nu poţi să faci o gaşcă de perdanţi, să vii să confişti un Paralament şi o ţară întreagă. Nu se întâmplă niciunde aşa ceva. La asta asităm în acest moment'', a declarat, duminică seara, Marcel Ciolacu, la Antena 3.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close