Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu: "M-am vaccinat. Dar după mama!"

Marcel Ciolacu: "M-am vaccinat. Dar după mama!"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, vineri, că a primit prima doză din vaccinul anti-COVID.

Marcel Ciolacu: "M-am vaccinat. Dar după mama!"
Sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook
de Georgiana Adam    |    22 Ian 2021   •   12:20

Liderul PSD precizează că s-a imunizat după ce mama sa a primit doza de vaccin.

"Astăzi m-am vaccinat. Dar după mama mea! Nu aș fi putut niciodată să mă vaccinez înaintea ei, unul dintre numeroșii bolnavi cronici din România.

Înainte de a fi caraghioși, cei din Guvern ar trebui să facă mai mult pentru persoanele cu adevărat vulnerabile. Pentru cei care au într-adevăr nevoie, cât mai rapid, de acest vaccin. Iar până la imunizarea unui procent semnificativ din populație, tot testarea rămâne cel mai eficient mijloc de combatere a pandemiei", a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

 

Lisa personalului esenţial care se poate vaccina în etapa a doua a fost extinsă de Guvern

Astfel, în această listă se regăsesc acum cei care constituie personalul-cheie pentru funcţionarea instituţiilor statului, respectiv Parlament, Curtea Constituțíonală, Preşedinţie, Guvern, Consiliul Economic și Social, Avocatul Poporului, Consiliul Legislativ, Banca Națională a României, ministere şi instituţiile subordonate acestora.

Pe de altă parte, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a decis noi măsuri în sprijunul vaccinării cu prioritate a persoanelor vulnerabile.

25% din programări, destinate persoanelor din domeniile esențiale 

Astfel, pentru persoanele înscrise de angajator în platforma de programare la vaccinare, în baza CUI sau CIF, numărul programărilor nu va putea depăși 25% din cele disponibile zilnic, iar cei înscriși se vor autentifica individual pe baza CNP-ului.

După atingerea procentului de 25% de locuri ocupate, nu va mai fi posibilă programarea altor angajați în ziua respectivă, iar celelalte locuri vor putea fi ocupate de către persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu afecțiuni cronice și cele cu dizabilități, precum și de personalul inclus în etapa I pentru care se continuă programarea și în etapa a II-a.

"Această necesitate de corelare a numărului de doze de vaccin, sosite pe lanțul de aprovizionare din Uniunea Europeană, cu numărul de persoane care s-au înscris în platforma informatică pentru vaccinare și, implicit, pentru rapel este o situație întâlnită și în alte țări europene, astfel încât procesul de vaccinare să fie optimizat în funcție de stocurile existente la momentul respectiv", a precizat CNCAV.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu vaccin
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close