Antena 3 CNN Actualitate Atenție, se modifică Platforma de Vaccinare! Noi criterii de eligibilitate, schimbare majoră pentru angajatori

Atenție, se modifică Platforma de Vaccinare! Noi criterii de eligibilitate, schimbare majoră pentru angajatori

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a decis ca un angajator să poată înscrie un număr limitat de angajați într-o zi, iar restul de 75% din locurile disponibile să fie alocate persoanelor vulnerabile. De asemenea, noile criterii de eliginiitate au fost actualizate în Platforma de Vaccinare, potrivit modificărilor efectuate miercuri de guvern.

Atenție, se modifică Platforma de Vaccinare! Noi criterii de eligibilitate, schimbare majoră pentru angajatori
de Georgiana Adam    |    21 Ian 2021   •   13:45

”Ieri, 20 ianuarie a fost aprobată hotărârea de modificare a Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) au transmis către echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) noile cerințe operaționale în baza cărora să fie modificată platforma de programare și posibilitatea de implementare a unor noi funcționalități, care să prioritizeze vârstnicii și persoanele vulnerabile, astfel încât pe parcursul unei zile, 25% din programări să fie destinate persoanelor din domeniile esențiale și 75% persoanelor vulnerabile. Modificările solicitate vor fi puse în producție în următoarele zile, după dezvoltare și o scurtă perioadă de testare”, informează CNCAV.

25% din programări, destinate persoanelor din domeniile esențiale 

Pentru persoanele înscrise de angajator în platforma de programare la vaccinare, în baza CUI sau CIF, numărul programărilor nu va putea depăși 25% din cele disponibile zilnic, iar cei înscriși se vor autentifica individual pe baza CNP-ului. După atingerea procentului de 25% de locuri ocupate, nu va mai fi posibilă programarea altor angajați în ziua respectivă, iar celelalte locuri vor putea fi ocupate de către persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu afecțiuni cronice și cele cu dizabilități, precum și de personalul inclus în etapa I pentru care se continuă programarea și în etapa a II-a.

”Această necesitate de corelare a numărului de doze de vaccin, sosite pe lanțul de aprovizionare din Uniunea Europeană de la companiile farmaceutice spre România, cu numărul de persoane care s-au înscris în platforma informatică pentru vaccinare și, implicit, pentru rapel este o situație întâlnită și în alte țări europene, astfel încât procesul de vaccinare să fie optimizat în funcție de stocurile existente la momentul respectiv”, mai precizează CNCAV.

Noi categorii de persoane intră în etapa a II-a de vaccinare

Guvernul a stabilit miercuri, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, precum şi persoanele fără adăpost intră în etapa a II-a de vaccinare, alături de vârstnicii peste 65 de ani, bolnavii cronici şi angajaţii din domenii esenţiale. Peste 15 noi categorii au fost decise ca  prioritate la vaccinare în etapa a II-a. 
De asemenea, au fost introduse noi categorii de angajați și în cea de a treia etapă de vaccinare, pe lângă populația generală.

 

×
Subiecte în articol: platformă vaccinare STS
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close