Antena 3 CNN Actualitate Marian Godină a mai descoperit o neregulă la examenul de admitere la Academia de Poliție

Marian Godină a mai descoperit o neregulă la examenul de admitere la Academia de Poliție

Marian Godină a mai descoperit o neregulă la examenul de admitere la Academia de Poliție
Sursa foto: sursa: Facebook/ Marian Godina
10 Aug 2017   •   11:01

Scandal de proporţii la examenul de admitere pentru Academia de Poliţie. Mai mulți candidați, printre care și polițistul-scriitor Marian Godină, au relatat că la proba de Istorie, în barem era trecută ca fiind corectă o variantă greşită. Greşeala a fost recunoscută de instituţia de învăţământ, care a comunicat însă că nu se pune problema ca testul să fie reluat.  

Radu Nicolae, purtător de cuvânt al Academiei de Poliţie, a explicat că joi se afişează notele conform noului barem și că cei mai mulţi candidaţi au primit 10 sutimi în plus pentru că au răspuns greşit la întrebare, dar pe barem răspunsul greşit figura drept corect. Nicolae i-a transmis lui Marian Godină că trebuia să fie cumpătat și să nu lovească în Academie.

Godină însă nu se lasă. Joi dimineață, polițistul a făcut publică pe Facebook o altă greșeală din testele grilă de la examenul pentru admiterea la Academia de Poliție.

"Astăzi vor fi afișate rezultatele admiterii la Academia de Poliție. Eu voi fi respins, sunt convins de asta. Voi fi făcut prost și în toate felurile. Îmi asum asta și îmi asum că trebuia să iau note mai mari, dar voi dori să mă conving că m-am bătut de la egal la egal.
Însă reprezentanții Academiei vor trebui să își asume ce au făcut și ceea ce nimeni nu a observat până acum, nici candidații în timpul examenului nu au observat. Sau poate unii au știut ce trebuie să observe.
Priviți extrem de atent întrebările de cauzalitate la istorie ale căror cerințe, deși identice sunt formulate diferit.
Astfel, la unele întrebări la varianta c) este scris așa:
"C. dacă primul enunț este adevărat iar al II-lea fals"
Iar la altele este scris așa:
"C. dacă primul enunț este adevărat iar al II-a este fals."
Așa-i că nu a observat nimeni asta până acum?
Îmi amintesc că, nu demult, niște copii au fost eliminați din Bacalaureat pe motiv că au avut scrisuri diferite și s-a considerat ca fiind semne pentru corectori. Oare astea au fost tot niște semne?
Explicați-o pe asta, domnule rector! De ce această cerință nu e formulată identic? Bănuiesc că se scria cu copy-paste, nu era necesar a fi scrisă de fiecare dată.
Priviți cu mare atenție pozele, nu era ușor de observat asta.
Sper să se înțeleagă unde bat", a scris Marian Godină.

 

×
Subiecte în articol: Marian Godina
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close