Antena 3 CNN Actualitate Marian Godină, mesaj după valul de accidente rutiere: ”E nevoie de bâtă, metaforic vorbind”. Soluția propusă de polițist

Marian Godină, mesaj după valul de accidente rutiere: ”E nevoie de bâtă, metaforic vorbind”. Soluția propusă de polițist

Polițistul de la Rutieră Marian Godină a comentat pe blogul său numărul mare de accidente rutiere din ultimele zile. Acesta consideră că ”e nevoie de bâtă, nu de vorbăraie, metaforic vorbind”, pentru rezolvarea problemei.

Marian Godină, mesaj după valul de accidente rutiere: ”E nevoie de bâtă, metaforic vorbind”. Soluția propusă de polițist
Sursa foto: Facebook/Marian Godină
de Adelina Miron    |    26 Iul 2021   •   19:19

„Ne place sau nu, prevenția nu funcționează la noi, nu suntem astfel concepuți. De fapt, cred că nicăieri nu au fost responsabilizați șoferii prin prevenție. In Germania nu te previne nimeni să mergi frumos, dar știi că dacă nu o faci, vei scoate bani frumoși din buzunar, de cele mai multe ori fără să intri in contact cu vreun polițist (…)

Pentru a civiliza șoferii și a-i tempera, dar mai ales pentru a-i proteja pe cei care chiar circulă regulamentar, e nevoie de bâtă, nu de vorbăraie. Metaforic vorbind, desigur. Deși polițiștii sunt in deficit numeric, o legislație puternică ar putea face ca numărul accidentelor să scadă dramatic. Frumos e că pentru asta nu e nevoie de bani, ca pentru autostrăzi. Se poate face doar din pix, de către parlamentari, așa cum au inițiat proiectul cu interzicerea radarelor”, a scris Marian Godină.

Polițistul consideră că ”înăsprirea drastică a legislației” este soluția prin care problema accidentelor rutiere ar putea fi rezolvată.

„În concluzie, dacă vreţi să vă simţiţi în siguranţă pe drumuri, susţineţi înăsprirea drastică a legislaţiei şi uitaţi de radare la vedere şi prevenţie, morţii de care auzim zilnic sunt dovada că aşa nu funcţionează. Maşini civile cu poliţişti în civil care să filmeze pe autostradă şi să-l oprească pe berbecul care stă la un metru în spatele tău, deşi ai peste 100km/h. Oprit, amendat şi permis reţinut. Stai, tată, pe bară, măcar o lună, lasă-i să circule pe ăia de vor să ajungă întregi acasă. Vrei să faci contestaţie? Fă! Dar când îţi vine in instanţă filmarea clară cu ce ai făcut, plăteşte, tati, tot deranjul, să te usture”, a scris Marian Godină pe blogul său.
 

×
Subiecte în articol: Marian Godina
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close