Antena 3 CNN Actualitate Un celebru fugar român, condamnat definitiv pentru corupţie, s-a predat în Italia

Un celebru fugar român, condamnat definitiv pentru corupţie, s-a predat în Italia

Fost europarlamentar PDL și fost șef al Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Marian Zlotea s-a predat marţi autorităţilor italiene.

Un celebru fugar român, condamnat definitiv pentru corupţie, s-a predat în Italia
Sursa foto: Facebook / Marian Zlotea
de Georgiana Adam    |    23 Feb 2021   •   22:05

Urmărit de poliţiile română şi italiană, el a decis să se predea carabinierilor la Bologna. Surse oficiale spun că Zlotea le-a indicat, prin avocatul său, poliţiştilor italieni locul unde se află.

Marian Zlotea a plecat din România pe 13 ianuarie 2021, după ce a fost condamnat la opt ani și jumătate de închisoare cu executare.

Fost europarlamentar PDL fuge din ţară în ziua condamnării definitive

Pedeapsa a fost pronunţată pentru trafic de influență, luare de mită, constituire de grup infracțional organizat și instigarea la luare de mită.

Procurorii spun că Zlotea îi obliga pe salariații Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor (ANSVSA) să cotizeze lunar la PDL.

În ziua pronunţării sentinţei, Marian Zlotea și-a anunțat pe Facebook plecarea din ţară şi a spus că va ataca decizia instanței la CEDO.

Zlotea a acuzat, la momentrul respectiv, părtinirea cu care s-ar fi judecat cazul său, afirmând că este victima unei înscenări.

Fostul politician PDL şi şef al ANSVSA a precizat că a cerut statut de refugiat politic.

Autorităţi: Urmăritul a fost depistat marţi, 23 februarie, la Bologna

"În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că cel în cauză a părăsit teritoriul țării in ianuarie 2021, anterior emiterii mandatului, fiind dispusă urmărirea internaționala.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au continuat activitățile investigativ-operative stabilind faptul urmăritul se afla în Italia, la Bologna.

În urma colaborării dintre cele două state, a fost identificată adresa unde se ascundea persoana urmărită, reușindu-se depistarea sa în data de 23.02.2021", au transmis autoritățile, marți seara.

×
Subiecte în articol: Italia Marian Zlotea
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close