Antena 3 CNN Actualitate Marius Murariu, românul arestat pe nedrept în Franţa, îşi caută dreptatea în tribunale

Marius Murariu, românul arestat pe nedrept în Franţa, îşi caută dreptatea în tribunale

Marius Murariu, românul arestat pe nedrept în Franţa, îşi caută dreptatea în tribunale
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    12 Sep 2011   •   11:52

Marius Murariu, românul condamnat pe nedrept în Franţa, este hotărât să-şi facă dreptate după ce a petrecut aproape patru luni în închisoare. Bărbatul de 31 de ani a fost acuzat de mai multe jafuri comise în 2003 pe teritoriul francez, deşi, la acea vreme, era încă în România.

Românul Marius Murariu a vorbit duminică seara, la emisiunea "Sinteza Zilei", despre tot ce a îndurat în perioada de detenţie. Deşi el este fericit acum că a scăpat de coşmarul francez, nu poate trece peste ce i s-a întâmplat.

"M-am întors din Italia de la muncă, m-am întors acasă să-mi văd familia. Şi nu am apucat să stau decât două ore, că a venit Poliţia Română şi m-a arestat. A fost greu pentru mine. Mi-au spus doar că trebuie să merg cu ei", a spus Murariu.

Acesta a ţinut să precizeze că, în perioada în care au fost făcute jafurile în Franţa, el lucra la o firmă de construcţii din România şi poate dovedi acest lucru.

Cât timp Marius Murariu era închis, mama lui a încercat să explice autorităţilor că fiul ei nu se afla pe teritoriul Franţei în perioada în care s-au comis jafurile de care el era acuzat.

"Am încercat la Curtea de Apel Suceava, dar nu m-a luat nimeni în seamă. Până când mi-au zis că dacă mai vorbesc mă dau afară. Nu m-a crezut nimeni", a spus Lucreţia Murariu, la Antena 3.

Nici măcar probele pe care avocatul lui Marius Murariu le-a prezentat instanţei nu l-au ajutat.

"Existau diferenţe la prenumele mamei şi prenumele tatăliu. Persoana care a săvârşit aceste fapte avea permis de conducere. Marius Florin nu deţine permis de conducere. Erau nişte elemente evidente care puteau obliga judecătorul să facă cercetări mai amănunţite şi să ceară statului francez explicaţii cu privire la identitatea acestui om", a declarat Daniela Lungu, avocatul lui Marius Murariu.

Botoşăneanul vrea acum să-şi caute dreptatea în tribunale. El intenţionează să dea în judecată statul francez şi român şi să ceară daune civile şi morale pentru suferinţa pe care a fost nevoit să o îndure în cele 110 zile de detenţie.

Marius Murariu a fost închis în Franţa pentru că poliţia de acolo l-a considerat autorul mai multor jafuri. Asta deşi în 2003, atunci când au fost ele comise, el nu călcase încă pe teritoriul francez.

Românul arestat fără vină şi trimis într-o închisoare din Franţa a ajuns, în sfârşit, acasă
.

 


×
Subiecte în articol: roman inchisoare Franta dreptate judecata
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close