Antena 3 CNN Actualitate Marș împotriva violenței asupra femeilor în București. La eveniment au participat și miniștri din cabinetul României

Marș împotriva violenței asupra femeilor în București. La eveniment au participat și miniștri din cabinetul României

Marș împotriva violenței asupra femeilor în București. La eveniment au participat și miniștri din cabinetul României
15 Oct 2016   •   17:41

Sute de oameni au ieşit astăzi în stradă şi au cerut oprirea agresiunilor fata de femei, emiterea rapidă a ordinului de protecție, dar și înființarea unor centre specializate pentru cazurile de viol. La marș a participat şi ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru dar şi cântăreaţa Alexandra Stan.

Femeile au cerut autorităţilor măsuri mai eficiente. De exemplu, în cazul în care o tânără este agresată de partenerul ei, poliţiştii să emită pe loc un ordin de protecţie.

La protestul pentru siguranţa femeilor a venit şi cântăreaţa Alexandra Stan. Artista le sfatuieste pe  femei să fie puternice si sa accepte ajutor din partea specialistilor.

În urma cu 3 ani artista a ajuns la spital după ce a fost bătută de impresarul ei, Marcel Prodan, pe fondul unor discuţii legate de banii vedetei. În momentul de faţă, se lucrează la o lege prin care  agresorii care încalcă ordinele de protecție sa fie anchetați penal, nu doar amendați.

În România, una din patru femei este sau a fost agresată de partenerul ei, iar, în 2015, 27 la sută dintre omoruri au avut loc în familie.

×
Subiecte în articol: cabinet ministri femei violenta mars
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close